Stacks Image 4287

John Vonk Judotoernooi Vianen

Vandaag het laatste toernooi van dit jaar. Dit was dus Jim zijn eerste jaar (van de 3) in de klasse tot 15 jaar. Vorig jaar rond deze tijd schreef ik hier dat het dit jaar meer om de ervaring zou gaan dan om de prijzen, maar niets bleek minder waar. Hij kan terugkijken op een heel mooi jaar.
Read More...
Stacks Image 5205
Ruben en Jim. Foto: Leo van der Vliet

Open Wijchense

Vandaag naar mooie het land van Maas en Waal voor de Open Wijchense Judokampioenschappen. Jim stond ingeschreven voor de klasse tot 46 kg, maar 's ochtends bleek dat als hij dat zou willen halen hij in ieder geval niet zou mogen ontbijten (lees: niet Spip's zelfgemaakte krentenbollen eten). Juist ja, gewoon ontbijten dus en overschrijven naar de klasse tot 50 kg.
Read More...
Stacks Image 5185

NK Herenteams -17 in Enschede

Vorige week deed Jim voor het eerst mee met de Heren onder de 18 jaar. Vandaag mocht hij mee met het Slingerland herenteam om te gaan strijden om de Nederlandse titel. Oftewel naar het NK voor teams onder 17 jaar in de Diekmanhal te Enschede, waar de nationale judotop aanwezig zal zijn. In totaal 23 herenteams waar onder de topteams van De Korte, Kenamju, Groningen en Rietdijk.
Read More...
Stacks Image 5165

Judo Toernooi Zuidland -18! jaar

Vandaag het 23e Open Internationaal Judo Toernooi Zuidland-Heenvliet. We hadden hadden Jim al lang geleden hiervoor ingeschreven maar pas van de week kwamen we erachter dat het een toernooi was voor judoka’s onder de 18 jaar (geboren in 1991 en later). Jim (12 jaar) zit normaal in de klasse onder 15 jaar, dus dat was even schrikken. -46 kg was de laagste gewichtsklasse hier en met 46.1 kg kon Jim daar nog net in. De partijen duren in de -17 ook 4 in plaats van 3 minuten, dus dat zal ook wel even wennen zijn.
Read More...
Stacks Image 5145

Judomarathon

Vandaag was het weer tijd voor de jaarlijkse ‘Judomarathon’. Oftewel de wekker op kwart voor vijf (!) om vervolgens om 6 uur ‘s ochtends op de mat te staan tot 6 uur ‘s middags. 12 uur lang judo en spelletjes georganiseerd door zijn eigen vereniging. En niet alleen voor de wedstrijdselectie, maar juist ook voor alle recreatieve judoka’s van de club.
Read More...
Stacks Image 5125

Zuid-Hollandse voor Teams

Vandaag naar Den Haag voor de Zuid-Hollandse Judokampioenschappen voor Teams (-15 jaar). De weging leek spannend te gaan worden, maar vanochtend woog hij ruim een kilo lichter dan gisteren (?) en was dus geen probleem. We hadden een boterham met filet American, gekookt ei en mayonaise voor hem ingepakt (als troost voor na de weging) maar die boterham is gewoon voor de weging opgegeten en meegewogen.
Read More...
Stacks Image 5105

Judotoernooi Theo Meijer teams

Vandaag naar Leusden voor het 12e Internationale Judotoernooi Theo Meijer voor teams. Slingerland heeft samen met Den Edel uit Gouda een team samengesteld. Per wedstrijdronde strijden er 7 judoka's (in 7 verschillende gewichtsklassen, van -42kg t/m +66kg). Jim zit vandaag in de -46kg (en woog vanmorgen exact 46kg, kantje boord dus). Dit toernooi staat bekend als een van de zwaarste voor teams, dus het zal niet makkelijk worden.
Read More...
Stacks Image 5085

Open Alkmaarse

Eindelijk weer. Na 19 (!) weken zonder judowedstrijden is het vandaag voor Jim dus weer begonnen. De reis van vandaag gaat naar het 20e Internationaal Open Alkmaars Judotoernooi. Gelijk een van de zwaardere toernooien van het jaar. In het noorden van het land zijn ze al een tijdje bezig, maar Jim zijn wedstrijdritme was dus nul. In Alkmaar aangekomen bleken er aardig wat toppers in Jim zijn poule te zitten. Een beetje mazzel met de loting zou dus wel leuk zijn.
Read More...
Stacks Image 5065

Mahorokan Westland

Vandaag stond het laatste toernooi tot aan de grote vakantie op het programma, het 4e Mahorokan Westland Jeugdjudo Toernooi in ‘s Gravenzande. Ondanks een groot aantal onbekende judoka’s zaten er ook wel een paar toppers bij Jim op de mat, waaronder Mike van der Windt (zit bij Jim op de talententraining) en Kenneth Henneveld, de regerend Nederlands kampioen in -38 kg. Geen rotzooi dus.
Read More...
Stacks Image 5045

Talentenstage in Reuver

Gisteren en vandaag zat Jim in Reuver (Limburg), waar hij met de grootste judotalenten (-15 jaar) van Nederland een trainingsstage kreeg. De stage is door de Judobond Nederland georganiseerd en was toegankelijk voor alle judoka’s die zich voor het NK 2008 hadden geplaatst (zo’n 250).
Read More...
Stacks Image 5025

Almeers Open

Vandaag naar het hagelnieuwe en hypermoderne Topsportcentrum Almere, voor de VMB Almeers Open Judokampioenschappen.
Read More...
Stacks Image 5005

Open Capelse

Vandaag konden we op de fiets naar de 7e Open Capelse Judokampioenschappen. Een toernooi georganiseerd door Jim zijn eigen club (Sportschool Slingerland). Alle ouders werden opgetrommeld en deden wat ze konden. Ik maakte o.a. het programmaboekje en was zaalwacht, en Spip was van de catering. Rondkijkend bij de mat van Jim, zou het wel eens een van de zwaarst bezette toernooien tot nu toe kunnen zijn. Nou ja, familie zat op de tribune (Neef Kenneth met zijn Annefien, Ome Joop en Tante Annelies) en Jim ging voor zijn eerste partij tegen Remy Hammerstein (vorig jaar nog 3e op het NK). Jim kwam achter met een koka maar wist even later een heupworp van Remy mooi door te sturen, zo op yuko te komen en de partij te winnen.
Read More...
Stacks Image 4985

Nederlands Kampioenschap -15

Vandaag stond Jim zijn eerste NK op het programma. Met zijn duim ging het gelukkig best wel weer goed. Hij heeft na de Zuid-Hollandse van twee weken terug, de eerste week niet kunnen judo-en. Vervolgens heeft hij afgelopen maandag voor het eerst met de talententraining bij Budokan Rotterdam meegedaan. Trainen met de toppers uit de regio o.l.v. Gé van den Elshout (6e dan). Dit was heel erg leuk, maar na de eerste randori (oefenpartij) met Boy deed zijn duim weer zo'n pijn dat moest hij stoppen. De les na hem trainen daar onder andere Mark Huizinga en Edith Bosch, erg stoer natuurlijk. Afgelopen week heeft Marja (een vriendin) Jim zijn duim verzorgd. Eerst ingetaped met speciale kinesio tape (voor een betere circulatie en een sneller herstel), en vervolgens voor de wedstrijddag met sporttape.
Read More...
Stacks Image 4965

District Kampioenschap -15

Vandaag was het dan eindelijk zover, veel judoka’s leven hier al maanden naar toe: de individuele Zuid-Hollandse kampioenschappen onder de 15 jaar. In de -12 jaar bestaat er geen individuele Zuid-Hollandse, dus voor Jim was dit de allereerste keer. Er lag echter geen druk op Jim, want als eerstejaars -15 zou dit wellicht te hoog gegrepen zijn. Maar je weet het natuurlijk maar nooit. Er staat hier dan ook heel wat op het spel. Als je namelijk bij de eerste 4 eindigt plaats je jezelf voor de NK (!), én mag je wekelijks deelnemen aan de Talententraining van de Judobond Nederland in Hoogvliet.
Read More...
Stacks Image 4945

Open West-Brabantse

Vandaag naar Wouw voor de 10e Open West-Brabantse Judo Kampioenschappen. De judoka’s worden hier ingedeeld op band. Zo zat Jim dus in een vrij kleine poule, maar met alleen blauwe en bruine banders. Waaronder de sterke (en bijna 2 jaar oudere) Mike van der Windt van Judo Gouweleeuw uit Delft.
Read More...
Stacks Image 4925

Open Schiedamse

Vandaag naar Schiedam voor de 12e Open Schiedamse. Zoals al eerder gezegd staat Schiedam bekend als een zwaar toernooi met veel sterke deelnemers uit binnen- en buitenland. Het is inderdaad erg druk, en ook op de tribune is het een gekkenhuis. Jim zijn klasse (-42 kg) was verdeeld over 4 matten.
Read More...
Stacks Image 4905

Judotoernooi Groot Vlaardingen

Vandaag naar Judotoernooi Groot Vlaardingen. Hetgeen met onder andere Schiedam (over 2 weken) en de Dutch Open tot de zwaardere toernooien van het jaar behoort. Jim zit in een grote poule met 46 jongens, verdeeld over 4 matten. Hij is niet topfit en maakt een vermoeide indruk. Het was dan ook een drukke week met veel afspraken. Ook hebben we de laatste dagen weer een paar nieuwe scholen bezocht (volgend jaar voortgezet onderwijs) er gebeurt dus een hoop in dat koppie.
Read More...
Stacks Image 4885

Dutch Open Espoir 2008

Vandaag naar Eindhoven voor het Dutch Open Espoir, oftewel een ontmoeting met de nationale (-15) judo top. Een indrukwekkend toernooi met 1141 deelnemers uit vele landen. Het nationale team van Frankrijk was er, maar ook veel sterke Belgen en Engelsen. Voor Jim (‘96) was het de eerste keer op dit toernooi, en zo ging hij er in als de underdog, wat altijd een goeie positie is. Als je 2 partijen verliest lig je eruit, maar het zou natuurlijk mooi zijn als je er een wedstrijdje kon pikken. Alle ervaring telt.
Read More...
Stacks Image 4865

Judotoernooi Gilze

Vandaag naar Gilze voor Jim zijn allereerste -15 toernooi. Oftewel op naar het echte werk en de grote jongens. Je kan natuurlijk altijd mazzel hebben dat je in het begin van het toernooi een wat mindere tegenstander treft. Maar geen mazzel voor Jim, de eerste partij was tegen de altijd sterke Mike Lingen uit Gouda.
Read More...
 Pagina 1 / 1 

MenuLogoWeblogHomeOrange

MenuLogoSponsor