Stacks Image 4287

John Vonk Judotoernooi Vianen

Vandaag het laatste toernooi van dit jaar. Dit was dus Jim zijn eerste jaar (van de 3) in de klasse tot 15 jaar. Vorig jaar rond deze tijd schreef ik hier dat het dit jaar meer om de ervaring zou gaan dan om de prijzen, maar niets bleek minder waar. Hij kan terugkijken op een heel mooi jaar.
Read More...
Stacks Image 5205
Ruben en Jim. Foto: Leo van der Vliet

Open Wijchense

Vandaag naar mooie het land van Maas en Waal voor de Open Wijchense Judokampioenschappen. Jim stond ingeschreven voor de klasse tot 46 kg, maar 's ochtends bleek dat als hij dat zou willen halen hij in ieder geval niet zou mogen ontbijten (lees: niet Spip's zelfgemaakte krentenbollen eten). Juist ja, gewoon ontbijten dus en overschrijven naar de klasse tot 50 kg.
Read More...
Stacks Image 5185

NK Herenteams -17 in Enschede

Vorige week deed Jim voor het eerst mee met de Heren onder de 18 jaar. Vandaag mocht hij mee met het Slingerland herenteam om te gaan strijden om de Nederlandse titel. Oftewel naar het NK voor teams onder 17 jaar in de Diekmanhal te Enschede, waar de nationale judotop aanwezig zal zijn. In totaal 23 herenteams waar onder de topteams van De Korte, Kenamju, Groningen en Rietdijk.
Read More...
Stacks Image 5165

Judo Toernooi Zuidland -18! jaar

Vandaag het 23e Open Internationaal Judo Toernooi Zuidland-Heenvliet. We hadden hadden Jim al lang geleden hiervoor ingeschreven maar pas van de week kwamen we erachter dat het een toernooi was voor judoka’s onder de 18 jaar (geboren in 1991 en later). Jim (12 jaar) zit normaal in de klasse onder 15 jaar, dus dat was even schrikken. -46 kg was de laagste gewichtsklasse hier en met 46.1 kg kon Jim daar nog net in. De partijen duren in de -17 ook 4 in plaats van 3 minuten, dus dat zal ook wel even wennen zijn.
Read More...
Stacks Image 5145

Judomarathon

Vandaag was het weer tijd voor de jaarlijkse ‘Judomarathon’. Oftewel de wekker op kwart voor vijf (!) om vervolgens om 6 uur ‘s ochtends op de mat te staan tot 6 uur ‘s middags. 12 uur lang judo en spelletjes georganiseerd door zijn eigen vereniging. En niet alleen voor de wedstrijdselectie, maar juist ook voor alle recreatieve judoka’s van de club.
Read More...
Stacks Image 5125

Zuid-Hollandse voor Teams

Vandaag naar Den Haag voor de Zuid-Hollandse Judokampioenschappen voor Teams (-15 jaar). De weging leek spannend te gaan worden, maar vanochtend woog hij ruim een kilo lichter dan gisteren (?) en was dus geen probleem. We hadden een boterham met filet American, gekookt ei en mayonaise voor hem ingepakt (als troost voor na de weging) maar die boterham is gewoon voor de weging opgegeten en meegewogen.
Read More...
Stacks Image 5105

Judotoernooi Theo Meijer teams

Vandaag naar Leusden voor het 12e Internationale Judotoernooi Theo Meijer voor teams. Slingerland heeft samen met Den Edel uit Gouda een team samengesteld. Per wedstrijdronde strijden er 7 judoka's (in 7 verschillende gewichtsklassen, van -42kg t/m +66kg). Jim zit vandaag in de -46kg (en woog vanmorgen exact 46kg, kantje boord dus). Dit toernooi staat bekend als een van de zwaarste voor teams, dus het zal niet makkelijk worden.
Read More...
Stacks Image 5085

Open Alkmaarse

Eindelijk weer. Na 19 (!) weken zonder judowedstrijden is het vandaag voor Jim dus weer begonnen. De reis van vandaag gaat naar het 20e Internationaal Open Alkmaars Judotoernooi. Gelijk een van de zwaardere toernooien van het jaar. In het noorden van het land zijn ze al een tijdje bezig, maar Jim zijn wedstrijdritme was dus nul. In Alkmaar aangekomen bleken er aardig wat toppers in Jim zijn poule te zitten. Een beetje mazzel met de loting zou dus wel leuk zijn.
Read More...
Stacks Image 5065

Mahorokan Westland

Vandaag stond het laatste toernooi tot aan de grote vakantie op het programma, het 4e Mahorokan Westland Jeugdjudo Toernooi in ‘s Gravenzande. Ondanks een groot aantal onbekende judoka’s zaten er ook wel een paar toppers bij Jim op de mat, waaronder Mike van der Windt (zit bij Jim op de talententraining) en Kenneth Henneveld, de regerend Nederlands kampioen in -38 kg. Geen rotzooi dus.
Read More...
Stacks Image 5045

Talentenstage in Reuver

Gisteren en vandaag zat Jim in Reuver (Limburg), waar hij met de grootste judotalenten (-15 jaar) van Nederland een trainingsstage kreeg. De stage is door de Judobond Nederland georganiseerd en was toegankelijk voor alle judoka’s die zich voor het NK 2008 hadden geplaatst (zo’n 250).
Read More...
 Pagina 1 / 2  >>