Stacks Image 7188

Nationale Interclub

Vandaag met m’n Belgische club 'Judo Izegem’ vierde van België geworden. Vorig jaar werden we Vlaams clubkampioen waardoor we promoveerden naar de Nationale Interclub (Vlaanderen en Wallonië). Een hoop (soms hilarische) scheidsrechtersmomentjes meegemaakt, maar wel lekker kunnen judoën.

Een Izegem fan maakte een leuk compilatie filmpje.
Read More...
Stacks Image 7157

The Hague Grand Prix

Sinds vorig jaar heeft Nederland eindelijk weer een Grand Prix, oftewel één van de meest prestigieuze judotoernooien van de wereld. De 'The Hague Grand Prix' maakt deel uit van de IJF World Tour en behoort daarmee tot de vijftien belangrijkste evenementen in het internationale topjudo. Op deze toernooien kan je rankingpunten verdienen voor de wereldranglijst. De lijst der lijsten.

Jim staat tot nu toe nog niet op deze lijst, maar voor zijn deelname krijgt hij 6 punten en komt hij dus in ieder geval op de lijst. Jim zou echter Jim niet zijn als hij er vandaag middels een gewonnen partij niet nog wat extra puntjes bij zou willen sprokkelen ...
Read More...
Stacks Image 7140

EK -23 in Győr

Jim z’n jaardoel, zich plaatsen voor het Europees Kampioenschap tot 23 jaar, is bereikt en vandaag is het dan zover. In Győr, Hongarije.

Hij is als vijfde geplaatst want blijkbaar werd er ook naar de wereldranglijst gekeken, en het toernooi is zeer sterk bezet. Zodoende zit hij in een poule met de Rus Turpal Tepkaev, de nieuwe nummer 1 van de Europese ranglijst (Jim staat nu tweede).
Read More...
Stacks Image 548
People's Palace, Glasgow

European Open Glasgow

De volgende stap na al Jim z'n European Cups, is een European Open. Hier kan je punten halen voor de Wereldranglijst, in plaats van voor de Europese ranglijst (die hij nu een jaar heeft aangevoerd). Vandaag is hiertoe z’n eerste kans, op de European Open in Glasgow.
Read More...
Stacks Image 7067

NK

Vanaf begin deze maand woont Jim op Papendal en is hij weer begonnen met judo en krachttraining. De acht weken daarvoor moest hij herstellen van een gescheurde buikspier en heeft hij helemaal niets gedaan. Ook wel eens fijn, maar afbreken gaat wel een stuk sneller dan opbouwen.
Read More...
Stacks Image 7070

Bundesliga (kampftag 7)

Op naar Holle vandaag voor de op één na laatste wedstrijddag van de Duitse Bundesliga. Jim's team 'Judo in Holle' staat nog steeds tweede van Groep Noord (de beste twee van zowel Noord als Zuid gaan door naar de finale) maar ontmoet vandaag de gedoodverfde winnaar: het Hamburger Judo-Team. Jim is na z’n gescheurde buikspier zijn trainingen weliswaar langzaam aan het opbouwen maar heeft nog nul wedstrijdritme.
Read More...
Stacks Image 7048

Papendal

Precies twee jaar na de veelbesproken centralisatie van het Nederlandse topjudo op Papendal, sluit Jim zich hierbij aan. Eerder had hij vanwege z’n studie bedankt voor de eer, maar na het halen van zijn bachelor lijkt dit nu een logische volgende stap.
Read More...
Stacks Image 6942

Senior European Cup Saarbrücken

Vandaag is het laatste toernooi voor de zomervakantie, de Senior European Cup Saarbrücken. Het bijzondere van dit toernooi is dat het ieder jaar sterker bezet lijkt te worden.
Read More...
Stacks Image 6924

Bundesliga (kampftag 6)

Vandaag is de zesde wedstrijddag van de Duitse Bundesliga. De vijfde heeft Jim laten schieten omdat hij toen volop aan het afstuderen was. Gisteren heeft hij z’n BEP (Bachelor Eindproject) gepresenteerd en ingeleverd, en aanstaande donderdag krijgt hij z’n cijfer en weet hij of hij z’n bachelor heeft gehaald…
Read More...
Stacks Image 6886
Schloss Drachenburg

Bundesliga (kampftag 4)

Toen hij klein was wilde Jim alleen toernooien doen die binnen het uur aan te rijden waren, anders deed hij er gewoon niet aan mee. Steevast vroeg hij al bij de eerste rotonde dan ook of we er al bijna waren :) Die tijd is allang voorbij. Vandaag rijdt hij dan ook even op en neer naar Bonn om z’n Duitse team ‘Judo in Holle’ te versterken op hun vierde wedstrijddag van de Bundesliga, één van de zwaarste teamcompetities ter wereld.
Read More...
Stacks Image 5225

Bundesliga (kampftag 3)

De derde wedstrijddag van de Bundesliga is een thuiswedstrijd (in Holle) tegen Universitäts- Judo- und Kampfsportclub Potsdam, kortweg UJKC Potsdam.
Read More...
Stacks Image 622

Liga Nacional de Clubes III

Ondanks dat Jim momenteel aan het afstuderen is vliegt hij dit weekend toch nog even heen en weer naar Madrid om z’n Spaanse club te steunen in de hoogste klasse van de Spaanse teamcompetitie. Vandaag is de derde en laatste wedstrijddag.
Read More...
Stacks Image 551

Bundesliga (kampftag 2)

Vandaag weer op en neer naar Duitsland voor de tweede wedstrijddag van de Bundesliga. Tegenstander is het team van TSV Bayer 04 uit Leverkusen dat een thuiswedstrijd speelt.
Read More...
Image

Bundesliga (kampftag 1)

Jim is ook dit jaar weer ingehuurd door een Duits team (Judo in Holle) om mee te strijden in de hoogste klasse van de sterk bezette Duitse Bundesliga. Er zijn dit jaar meer deelnemende clubs en dus zijn er maar liefst 9 wedstrijddagen. Vandaag begint het met een thuiswedstrijd in Holle tegen SUA Witten, waar ze al drie jaar op rij van hebben verloren.
Read More...
Image

Liga Nacional de Clubes II

Allereerst grote dank voor de giften die tot nu toe binnen kwamen bij 'Stichting Vrienden van Jim Heijman'.

Vandaag neemt Jim met z'n Spaanse club deel aan de tweede ronde van de Nationale clubcompetitie. De eerste ronde was Jim op het Belgisch Open, maar nu kon hij er weer bij zijn. Er was echter één maar, en dat is dat hij eergisteren z'n hiel heeft gekneusd …
Read More...
Image

Swiss Judo Open

Jim is vandaag jarig. 22 is hij geworden, maar denk niet aan slingers en proosten met maten en familie, maar denk aan opperste concentratie, aan spanning en aan het Swiss Judo Open in Uster (Zürich). Want daar is hij vandaag. Je moet er wat voor over hebben, zelfs op je verjaardag.
Read More...

Interview

Een aantal studenten van de TU Delft had als opdracht een filmpje te maken over iemand met een passie, en dat kon er volgens hun maar één zijn … 😃
Read More...
Image

Belgian Adidas Open Visé

Dit Belgisch Open is het eerste toernooi van het nieuwe seizoen, en onder andere voor Jim tevens een meetmoment voor plaatsing EK tot 23 jaar in november in Boedapest. Het toernooi is traditioneel sterk bezet, al zou je dat als je aan komt rijden in een grauwe buitenwijk van Visé niet zo snel zeggen. Er zijn hier naast de Belgen zelf, veel Franse, Duitse en Canadese judoka’s. In Jim z’n klasse tot 81 kilo zitten vandaag 52 judoka’s.
Read More...
 Pagina 1 / 1 

MenuLogoWeblogHomeOrange

MenuLogoSponsor