Stacks Image 4845

Bruine band!

Vandaag heeft Jim zijn fel begeerde 1ste Kyu, oftewel zijn Bruine Band gehaald. Een pittig examen van ruim een half uur, samen met valmaatje Maikel van der Hoeven. Elf jaar en bruine band is best een hele prestatie. Hij moet hier 5 jaar mee doen, want z’n 1ste dan (zwarte band) mag hij pas halen als ie 16 jaar is. Ook kreeg hij nog een puntenbokaal voor zijn behaalde wedstrijdpunten. Van zijn 50 wedstrijden dit jaar had hij er namelijk 48 gewonnen en slechts 2 verloren (1 op scheidsrechtersbeslissing, en 1 in een houdgreep).
Read More...
Stacks Image 5632

Zuid-Hollandse Teamkampioenschappen

Vandaag naar sporthal Overbosch in Den Haag voor de Zuid Hollandse teamkampioenschappen. Het zal Jim zijn laatste wedstrijd in de -12 jaar worden. In maart van dit jaar waren ze al kampioen van Zuid Holland geworden en zo kwamen ze vandaag hun titel verdedigen.
Read More...
Stacks Image 5651

Internationaal Chitari Spijkenisse

Eindelijk weer een judo toernooi, de laatste was bijna een half jaar geleden. Door zijn gebroken pols had Jim 4 toernooien gemist en van een wedstrijdritme was dus geen sprake.
Read More...
Stacks Image 5592

Judomarathon

Een week of 2 geleden is Jim voor het eerst weer voorzichtig begonnen met judo (nadat hij z’n pols gebroken heeft). In het begin was het nog wel eng, maar dat gevoel begint nu langzaam te slijten. Vandaag was de eerste test: de jaarlijkse Judomarathon van zijn (eigen) sportschool Slingerland. Om 5 uur uit bed, om 6 uur op de mat en om 18.00 uur er weer af. 12 uur lang judo en spelletjes met zo’n 120 judoka’s, waaronder de voltallige selectie (zie foto).
Read More...
Stacks Image 5653

Gips of geen gips ...

Spannende ochtend. Eerst naar de gipskamer om het kunststof verband eraf te laten halen (best eng met zo’n klein haaks slijpertje), vervolgens met een blote arm een röntgenfoto laten maken en tot slot weer naar de dokter.
Read More...
Stacks Image 5552

Kunststof verband

Vanochtend weer terug naar het ziekenhuis. Gips eraf geknipt en nieuw (knalgroen) kunststof verband erom. De pols die onder het gips vandaan kwam bleek nog helemaal groen/geel van de kneuzing. Hierna nieuwe foto gemaakt en wachten op de arts.
Read More...
Stacks Image 5532

Orthopeed

Vanmorgen bij de Orthopeed geweest die ook nog naar de foto’s zou kijken. Deze was gelukkig erg positief. Hij vond dat de groeischijf er weer mooi tussen zat en hoopte dat dit zo zou blijven. Volgende week maandag weer terugkomen.
Read More...
Stacks Image 5512

Pols

Vandaag geen judo avontuur, en dat zal nog wel even duren ook. Jim had vandaag namelijk een ongeluk op de skate-baan…
Read More...
Stacks Image 5492

Barbecue en slipexamen

Vandaag was de afsluiting van het wedstrijdseizoen met de traditionele barbecue. Ook werden hier de prijzen voor de judoka van het jaar uitgereikt. Hiervoor worden het hele seizoen lang alle resultaten van de wedstrijdploeg (48 judoka’s) bijgehouden. Jelle Wolterbeek werd 1-ste (Jelle werd dit jaar in de klasse onder 17 jaar 1-ste van Zuid Holland, en 3-de van Nederland), Jim werd heel knap 2-de en vriend Ruben werd de 3-de.
Read More...
Stacks Image 5655

Mahorokan Westland Toernooi

Zondagochtend, wekkertje weer lekker op half 7 en vandaag op naar ‘s-Gravenzande voor het laatste toernooi tot aan de vakantie. Daar aangekomen leek het een van de zwaarste toernooien van het seizoen te gaan worden. Het ging namelijk niet op geboortejaar, maar op leeftijd.
Read More...
Stacks Image 6903

Tags

In deze blogpost vind je een overzicht van alle op dit weblog voorkomende tags.
Read More...
Stacks Image 5452

Heide judo toernooi in Ede

Na 3 dagen op schoolkamp te zijn geweest kwam Jim vrijdag terug. Schor en met heeel veeel slaap. Gelukkig kon ie zaterdagochtend uitslapen, want we hoefden pas om kwart over 6 op, om op tijd te zijn voor de weging in Ede. Een aanslag dus, maar zonder al te veel keus.
Read More...
Stacks Image 5432

Open Capelse

Eindelijk, na bijna 8 weken zonder toernooien, weer aan de bak. En dan nog wel op zijn ‘eigen’ Open Capelse. Er waren bij deze thuiswedstrijd aardig wat fans en familie op komen draven, en Jim genoot hier zichtbaar van. Hij begon dan ook erg overtuigend, en na 8 seconden was het al klaar. De eerste ippon zat erop.
Read More...
Stacks Image 5412
Jim (rechts) vorige week in z'n bootje in het AD

Aanvangstijd Open Capelse

De tijden voor de Open Capelse (19 mei) zijn bekend. Jim zit in de wedstrijdronde die begint om 13.00 uur en eindigt om 14.45 uur. Zijn klasse is (vanwege de grootte) verdeeld over meerdere matten, dus het precieze matnummer kan ik niet geven. Adresgegevens zie flyer in vorig stuk.
Read More...
Stacks Image 5392

Vooraankondiging ...

Op 19 mei aanstaande is Jim te zien op de 6e Open Capelse Jeugd Judokampioenschappen, het toernooi dat georganiseerd wordt door zijn eigen judovereniging. Degenen die dat leuk vinden kunnen daar natuurlijk komen kijken. Als ik weet hoe laat hij moet judo-en (is meestal een week van tevoren bekend) doe ik wel weer een mailtje aan de vaste mailgroep.
Read More...
Stacks Image 5372
Oscar (-46kg), Dean (-30kg), Jim (-42kg), Matthijs (-34kg), coach Peter van der Steen (-100kg :) en Ralph (-38kg)

Zuid-Hollandse voor teams

Vandaag naar Den Haag voor de Zuid-Hollandse Teamkampioenschappen. Aangezien er onder de 12 jaar geen NK voor teams is, is dit het hoogst haalbare. Nederland is door de Judobond in 7 districten verdeeld waarbij Zuid-Holland ook nog eens tot de zwaarste behoort. Belooft een spannend dagje te worden dus. Een team bestaat uit 5 jongens uit 5 gewichtsklassen. Jim (36kg) zit normaal in de –38kg, maar aangezien we (Slingerland) geen –42kg kandidaat hadden schuift Jim een klasse door. Op naar de zware jongens dus.
Read More...
Stacks Image 5352

Judotoernooi Beuningen

Vandaag naar Beuningen (bij Nijmegen). Het toernooi schema loopt mooi op tijd en Jim heeft er zin in. Ik kan er dan ook kort in zijn, want de eerste 3 partijen wint Jim snel en mooi, met 3 ippons op rij. Jim plaatste zich zo dan ook direct voor de finale.
Read More...
Stacks Image 5332

Open West-Brabantse in Wouw

Vandaag naar Wouw voor de Open West-Brabantse. Daar aangekomen hadden we allemaal zoiets van oja! Vorig jaar was het namelijk een heel gedoe om er achter te komen op welke mat ze moesten judo-en (er zijn er 9). En nu dus weer, pas op het laatste moment werd er omgeroepen waar iedereen naar toe moest. En dan in een hele grote sporthal, door een hele slechte bijna onverstaanbare microfoon en luidspreker. Niet erg relaxed dus.
Read More...
Stacks Image 5312

Open Schiedamse

Vandaag naar Schiedam (lekker dichtbij) voor de 11e Open Schiedamse Judokampioenschapen. Een gigantisch evenement met zo’n 950 judoka’s van 87 sportscholen uit het hele land, verdeeld over 2 dagen. Jim zijn klasse was verdeeld over 2 matten, die elkaar in kruisfinales zouden ontmoeten.
Read More...
Stacks Image 5292

Int. Hooglands judotoernooi, Baarn

Na 4 (!) weken zonder wedstrijdjudo in het weekend, moesten we vandaag naar Baarn voor het 14e int. Hooglands judotoernooi. Een van de zwaardere toernooien van midden-Nederland met veel buitenlandse gastjudoka’s.
Read More...
Stacks Image 5272

Gilze

De kop is er af, het eerste judo toernooi van het nieuwe seizoen was vandaag in Gilze. Jim zijn laatste jaar in de –12 jaar. Er was in zijn klasse 1 poule van zo’n 25 jongens. Hij begon een beetje moeizaam, maar wist zijn eerste partij wel te winnen (yuko). De tweede partij was hij op stoom en stond ie erg mooi te judo-en. Hij scoorde een wasa-ari, en won met een ippon door houdgreep.
Read More...
 Pagina 1 / 1 

MenuLogoWeblogHomeOrange

MenuLogoSponsor