Stacks Image 3439
Staand: Jim, HenkJan, Ruben, Donny, Mike, Jelle, Hidde, John en zittend Ziggy, Jeffrey en Matthijs.

Trainingsstage in Tonbridge

Afgelopen 4 dagen was Jim (net als vorig jaar) in Engeland voor een internationale trainingsstage (met Japanners, Russen, Chinezen, etc.). Heel erg zwaar, twee trainingen op een dag en tussendoor slapen omdat het anders niet vol te houden was, maar ook heel erg gezellig. De trainingen bestonden uitsluitend uit randori’s, oftewel non stop sparren met de rest van de wereld. Erg leerzaam dus.
Read More...
Stacks Image 4268

Topjudotoernooi Haarlemmermeer

Vorige week zaterdag zouden we eigenlijk naar een internationaal toernooi in Aken zijn gegaan, maar vanwege de hevige sneeuwval hebben we die maar laten schieten. En gisteren was Jim door het Mahorokan Topjudo Instituut uitgenodigd om in hun team (Slingerland ging niet met een eigen team) deel te nemen aan het NK teams onder 17 jaar. Op zich een hele eer, maar omdat hij vandaag ook al zijn aller aller allerlaatste judotoernooi tot 15 jaar had (en ook nog huiswerk te doen had dit weekend) heeft hij hiervoor bedankt. Vandaag dus wel naar Nieuw Vennep voor het 3e TopJudotoernooi Haarlemmermeer. Trouwens een van de (weinige) toernooien van vorig jaar waar hij zonder prijs naar huis ging...
Read More...
Stacks Image 4209

Open Helderse

Vandaag naar top van de Noordkop voor de 33e Open Internationale Helderse Judo Kampioenschappen (in Den Helder dus). Naar eigen zeggen uitgegroeid tot een van de zwaardere toernooien van het land, met vele internationale deelnemers (o.a. heel veel Denen). Dit is Jim zijn eerste toernooi weer sinds lange tijd, wegens zijn blessure heeft hij inmiddels al 3 toernooien moeten missen. Afgelopen donderdag is hij voor het eerst weer naar de bondstraining geweest. Van judo- of wedstrijdritme is dus geen sprake, maar zin heeft hij des te meer. Hopelijk kan hij hier een paar lekkere partijtjes judoën.
Read More...
Stacks Image 4189

Judomarathon

Jim, die (na zijn blessure) van de week weer voorzichtig met judo is begonnen, ging vandaag naar de jaarlijkse Judomarathon (van 6:00 tot 17:00 uur). Traditiegetrouw georganiseerd voor de recreatieve judo-tak van Jim zijn eigen Sportschool Slingerland. Een dag vol judo en spelletjes. Jim vond het altijd geweldig om hier aan mee te doen, maar dit jaar voor het eerst had hij in plaats van een deelnemende rol een coachende. Kleine kinderen worden groot...
Read More...
Stacks Image 4169

Blessureleed

Eindelijk is het dan weer zover, vele toernooien staan voor de deur. Zo is er morgen de Open Alkmaarse en volgende week Theo Meijer (onder 15 én onder 17 jaar).

Eergisteren gebeurde er echter iets zeer vervelends bij de bondstraining tot 17 jaar in Hoogvliet …

Read More...
Stacks Image 4149

Liam Yokoyama

Vandaag getraind met de tweevoudig Australisch jeugdkampioen Liam Yokoyama. Liam is 15 jaar en samen met zijn vader op een internationale judotour. Eerder dit jaar haalde hij in Japan bij de Kodokan (waar in 1882 het judo ooit begon) zijn zwarte band. Daarna reisde hij eerst terug naar Australië, vervolgens naar Amerika, Duitsland en nu Nederland (voor een week of 5). Hierna vertrekt hij naar Wales. Het was leuk trainen met Liam. Ze waren aan elkaar gewaagd en volgende week komt hij weer. Hij logeert bij judokenner Mitesco in Helmond.
Read More...
Stacks Image 4129

Kenamju Spaarne Toernooi

Aan alles, en zo ook aan vakantie, komt een eind. Na 8 weken zonder school en 14 weken zonder een judotoernooi gaat het vandaag weer beginnen. School (3 vwo) is alweer een paar weken bezig, en zo ook de judo training. Jim traint nu onder andere op donderdag bij de talententraining (tot 17 jaar) van de Judo Bond Nederland. Zwaar, maar leuk en leerzaam.
Read More...
Stacks Image 4109
Jim en Dylan (foto: Eric van den Brink)

Mahorokan Westland Toernooi

Jim heeft vanmorgen lang getwijfeld. Na de lange judo-dag van gisteren, het late (half twee) maar erg gezellige feest van ome 'Abraham' Ron en tante 'Sarah' Annelies en met nog 4 repetities te leren wist hij niet goed of hij naar Mahorokan wilde vandaag. Uiteindelijk, mede omdat het 't laatste toernooi tot aan de vakantie is, besloten om toch maar te gaan. Gammel als hij was. Mahorokan is een -16 jaar toernooi, het kon nog zwaar worden dus.
Read More...
Stacks Image 4272

NK teams onder 15 jaar

Jim heeft onlangs verstek moeten laten gaan bij de 2-daagse talentenstage van de Judobond Nederland. Hij was een paar dagen eerder bij een training dusdanig hard op zijn stuitje gevallen dat judoën onmogelijk was.
Read More...
Stacks Image 4069

Wijk bij Duurstede

Na vier weken (vanaf de NK) zonder toernooien stond vandaag ‘Wijk bij Duurstede’ op het programma. Jim heeft de afgelopen tijd weliswaar relaxt doorgetraind, maar er was ook tijd voor andere zaken dan judo. Zo heeft hij onder andere in zijn droomauto op Zandvoort gereden en van de week een workshop Freerunning door Henk Strijdhaftig gevolgd.
Read More...
Stacks Image 4049

Clinic Elisabeth Willeboordse

Vandaag nam Jim deel aan een clinic van Elisabeth Willeboordse, die 6 dagen later in Wenen voor de tweede keer Europees Kampioen zou worden (tevens brons bij Olympische Zomerspelen van 2008 in Peking). Judovader ‘Rien van Harten’ had namelijk het meest geboden (1000 euro) op een Twitterveiling. Elisabeth had hier een clinic door haarzelf beschikbaar gesteld in het kader van de geldinzamelingsactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Goeie actie!
Read More...
Stacks Image 4029

Nederlands Kampioenschap -15

Vandaag was het dan eindelijk zover, het NK onder 15 jaar in Eindhoven. De voorrondes waren geweest en de beste 4 judoka’s uit elk district (28 totaal dus) zouden hier gaan strijden om een plek op het podium. Jim had twee judo-doelen voor dit jaar. Het ene was een plek op het podium bij de Dutch Open (inmiddels bereikt) en het tweede was een podiumplek hier op het NK. Met zijn duim ging het best goed. Weliswaar nog met tape en pijnstillers maar hij was sterk genoeg. Van fysio ome Lourenz moest hij er van de week veel en licht mee oefenen. In de beweging die hij veel moest maken herkende Jim direct de bediening van zijn Playstation3 controller. Dus ‘Call of Duty’ was van de week eindelijk ergotherapeutisch verantwoord.
Read More...
Stacks Image 4278

District Kampioenschap -15

Vandaag naar Den Haag voor de Zuid-Hollandse kampioenschappen tot 15 jaar. Het zou heel spannend worden vandaag, temeer omdat hij anderhalve week geleden lelijk zijn linkerduim heeft gekneusd. Gisteren is hij voor het eerst weer gaan judoën met tape en ibuprofen en dat ging redelijk. Vandaag ging het om een plek bij de laatste 4, want dan plaats je je immers voor het NK op 10 april in Eindhoven.
Read More...
Stacks Image 3989

Nationale Jeugdteamcomp. ronde 3

Vandaag naar Den Haag voor de derde ronde van de Nationale Jeugdteamcompetitie. Jim’s team (Slingerland/den Edel) gaat inmiddels na twee ronden aan de leiding. Het team wat hier eerste wordt (1 team per district, dus slechts 7 teams in heel Nederland) plaatst zich voor de finale ronde NK teams onder 15 jaar. Deze finales zijn dan het ‘voorprogramma’ van het NK teams (Lotto Nationale Judo League) van de grote jongens (Elmont, Vuijsters, Grol etc.). Kortom, zou super zijn als dat zou lukken. Na gisteren in een van de meest luxueuze sporthallen van het land te zijn geweest, stonden we vandaag in Clubhuis de Boskant, het oudste clubhuis van Den Haag. Klein, maar heel gezellig.
Read More...
Stacks Image 3969

Almeerse Open

Vandaag naar het schitterende topsportcentrum van Almere, de thuisbasis van o.a. de Almere Pioneers (voorheen BC Omniworld, de grootste basketbalvereniging van Nederland met meer dan 600 leden). Er waren twee poules in Jim zijn klasse (tot 55 kg). De ‘toppers’ zaten echter allemaal bij elkaar in de dezelfde poule, hetgeen vaak betekent dat je vanaf het begin vol aan de bak moet. En dat een eventueel vooraf voorspelde finalepartij meestal al in de voorrondes plaats vindt omdat er maar 1 judoka uit iedere poule doorgaat naar de echte finale.
Read More...
 Pagina 1 / 2  >>