Stacks Image 1285

Tonbridge Training Camp

Om op de valreep van het jaar nog wat judo-uren te kunnen draaien is Jim vandaag met de selectie van het Mahorokan Topjudo Instituut afgereisd naar Tonbridge, Engeland voor een 4-daags trainingskamp. Kortom 4 dagen eten, trainen, slapen, eten, trainen, slapen etc. Met deelnemers uit Rusland, Korea en Japan was het zwaar, leerzaam maar toch ook erg gezellig.
Read More...
Stacks Image 1796

Lotto NK Judo

Vandaag strijkt de Nederlandse judotop neer naast de Kuip in het Topsportcentrum Rotterdam, voor het Lotto NK Judo voor senioren. Jim draait in z’n eigen klasse tot 21 jaar erg goed mee, maar met deze plaatsing heeft hij bewezen tevens bij de nationale senioren top 10 te behoren.
Read More...
Stacks Image 1751

Nederlands Kwalificatie Toernooi

Vandaag proberen de Nederlandse senioren judoka’s (+21 jaar) zich in Eindhoven te plaatsen voor het grote Lotto NK Judo. Hoewel Jim officieel nog geen senior is (pas in 2017) doet hij vandaag wel mee. Hij heeft door z’n pechjaar (gescheurde kruisband en verrekte binnenband) praktisch niet getraind. Hij is momenteel ook eigenlijk een kilo of 5 te licht voor z’n gewichtsklasse maar hij heeft wel veel zin en dat is misschien nog wel het belangrijkste. Hopelijk kan hij vandaag nou eindelijk weer eens een paar partijen lekker judoën, want dat voelt als lang geleden. Er is geen hier prijsuitreiking, de beste 6 van iedere gewichtsklasse plaatsen zich voor het Lotto NK Judo. In Jim z’n klasse (tot 81 kilo) zitten 30 deelnemers.
Read More...
Stacks Image 1800

Junior European Cup Berlin

Jim heeft veel zin in judo, maar heeft nog steeds geen judo ritme. Na drie maanden revalidatie van z’n kruisband blessure, moest hij blokken voor z’n schoolexamen en daarna liep hij tegen een vakantiebaantje aan. Een mooi baantje weliswaar, maar om te kunnen trainen minder mooie werktijden (van 16-21 uur). Kortom zeer weinig judo de laatste tijd, maar gelukkig kan hij in Berlijn de komende dagen z’n hart ophalen. Hier doet hij namelijk mee aan een European Cup voor Junioren met aansluitend een tweedaags trainingskamp.
Read More...
Stacks Image 1711

NK teams voor senioren

Jim is blij, hij heeft z’n VWO examen gehaald. Nu is het afwachten (16 juli) of hij wordt ingeloot op de TU in Delft (Industrieel Ontwerpen).

Vandaag vindt in Nijmegen het Nederlands Kampioenschap judo voor seniorenteams plaats. Er zijn twee klassen, de hoofdklasse en de overgangsklasse. Jim zit met een combinatieteam van Slingerland/Mahorokan in de hoofdklasse.
Read More...
Stacks Image 1691

Junior European Cup Leibnitz

Een week of drie geleden werd Jim na z’n gescheurde kruisband blessure officieel beter verklaard. Van judoën kwam er alleen niet veel terecht aangezien hij toen midden in z’n eindexamen (VWO) zat. Vandaag dient echter wel het eerste toernooi zich weer aan waar hij aan mee kan doen. En zo reisde hij, met weliswaar nul judo-ritme, af naar Oostenrijk voor de ‘Junior European Judo Cup’ in Leibnitz. Gelijk ook nog eens één van de sterkst bezette Cups die er zijn. Volop Russen, Brazilianen en Japanners hier op de mat.
Read More...
Stacks Image 1671
Vooraanzicht linkerknie. Groen: achterste kruisband (rood: voorste)

Blessureleed ...

Vorige week woensdag (11 februari) heeft Jim ‘s avonds bij de kernploegtraining in Nieuwegein zijn knie lelijk geblesseerd. Gelukkig is er tijdens die trainingen altijd een fysiotherapeut van de Judo Bond Nederland aanwezig. Deze constateerde dat er iets mis was met de achterste kruisband van z’n linkerknie.
Read More...
Stacks Image 1802

Nederlands Kampioenschap -21

Vanuit de onlangs gehouden Districtskampioenschappen zijn er nu nog 28 judoka’s per gewichtsklasse over die vandaag in de Jan Massinkhal in Nijmegen gaan strijden om het Nederlands Kampioenschap.
Read More...
Stacks Image 1631

District Kampioenschap -21

Vandaag naar Den Haag voor de jaarlijkse Districtskampioenschappen judo tot 21 jaar. Alle zeven judo districten houden dit weekend hun kampioenschappen. Bij allen geldt dat een plek bij de eerste vier (was voorheen twee) recht geeft op deelname aan het NK op 7 februari in Nijmegen.
Read More...
Stacks Image 1810

Matsuru Dutch Open Espoir

Alvorens gewoon tot de judo orde van de dag over te gaan, kan ik niet aan dit verslag beginnen zonder stil te staan bij het plotselinge en onwerkelijke overlijden van een dierbare judovader, John ten Heuvel. John, vader van de judoka’s Thomas en Daan was een immer opgewekte en zeer sportieve gast die we ook in judoland zeker gaan missen. Jim en Thomas waren jarenlang aan elkaar gewaagd en altijd zochten we elkaar wel even op voor een praatje. Onze gedachten gaan dan ook uit naar z’n vrouw Yvonne, Thomas en Daan die we veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd. John werd 50 jaar.
Read More...
 Pagina 1 / 1