Stacks Image 5252

Oliebollentoernooi

Vandaag heb ik een makkie. Jim heeft vakantie en kan dus lekker zelf het verslag maken.
Read More...
Stacks Image 6038

Blauwe band examen

Tussen een groene en een blauwe band zit normaliter anderhalf jaar. Vorige week waren er proefexamens en Jim heeft pas een jaar zijn groene band en ging dus nietsvermoedend naar de judo-les. Daar bleek dat hij bij wijze van uitzondering nu al proefexamen mocht doen voor zijn blauwe band, met dien verstande dat als hij ook maar iets niet zou weten, hij gewoon nog een half jaar moest wachten. Hij was dus ook niet zenuwachtig omdat het totaal onverwacht kwam, en wist alle worpen, armklemmen en verwurgingen en mocht zo dus vandaag op voor zijn bandexamen. Zijn favoriete (val)maatje Ruben was ook weer van de partij. Het examen ging vrij soepel en zo haalde hij zijn BLAUWE band.
Read More...
Stacks Image 6018

Open Wijchense

Aangezien Jim dit jaar in de 1995/1996 klasse zat, en dus het hele jaar de jongste was (hij is van 1996), waren we in januari erg benieuwd of er dit jaar nog podiumplaatsen voor hem in zouden zitten. Wat bleek, van de 16 toernooien wist hij 12 keer (!) op het podium te belanden (5x1ste, 5x3e en 2x2e). Een echt superjaar dus. En dan te bedenken dat hij in januari 2007 in de 1996/1997 klasse komt en dus niet meer de jongste zal zijn.
Read More...
Stacks Image 5998

Amerhal toernooi in Made

Het beloofde een zware dag te worden. Vandaag stond Made op het programma en bij binnenkomst was al snel duidelijk dat het een sterk deelnemersveld was. Er waren veel judoka’s in Jim zijn klasse (een dikke 40), verdeeld over 4 poules.
Read More...
Stacks Image 6057

Deventer Team Cup 2006

Vanochtend vroeg op pad naar Deventer, bekend om hun koek en europa’s grootste boekenmarkt. Geen individueel toernooi, maar wederom een teamtoernooi met 7 verschillende gewichtsklassen. Het wordt waarschijnlijk een duf verslag, aan het eind zal wel blijken waarom. Het begon als een leuk toernooi en de sfeer zat er zowel bij de judoka’s als bij de supporters goed in.
Read More...
Stacks Image 5958

Judomarathon

Vandaag geen zwaar judotoernooi in een verre stad, maar ‘slechts’ de jaarlijkse judomarathon van sportschool Slingerland. Oftewel de hele dag op de mat. Van 6 uur (!) in de morgen tot 6 uur in de avond (en geheel vrijwillig). Geen daglicht voor Jim dus vandaag, maar veel judo en sportieve spelletjes. Niet alleen voor de selectie, maar voor alle judoka’s van klein tot groot. Het was een fantastische dag en Jim was, volgens eigen zeggen ‘s avonds onder het eten, helemaal niet moe. Maar hij sliep wel verdacht snel ...
Read More...
Stacks Image 6059

Int. Teamtoernooi Theo Meijer

Vandaag naar Leusden voor het 10e Internationale Judotoernooi van Theo Meijer voor Teams. Judo was vandaag dus even een teamsport. Alleen de beste judoka’s van alle sportscholen stonden vandaag op de mat om hun club te verdedigen. Per team moeten er steeds 7 de mat op. In elke gewichtsklasse onder de 12 jaar 1. Dus: -30kg, -34kg, -38kg(Jim), -42kg, -46kg, -50kg en +50kg. Het team dat van de 7 potjes de meeste partijen heeft gewonnen wint. Als het 3-3 eindigt (1 onbeslist) telt het hoogste aantal gescoorde punten. Winnen met ippon=10 punten, wasa-ari 7, yuko 5 en koka 3.
Read More...
Stacks Image 5918

Hang On in Hoogvliet

Vandaag naar de thuisbasis van Mark Huizinga. Een internationaal toernooi wat meestal tot de zwaardere toernooien van het seizoen behoort.
Read More...
Stacks Image 6063
Slingerland kanjers

Bernisse Beren in Zuidland

Na de valse start van vorige week zou voor Jim het nieuwe seizoen dan vandaag gaan beginnen. Hij was nog niet helemaal fit, maar beter genoeg om weer te judoën. De weging was al om 8 uur ‘s morgens. Jim woog 34,3kg en zat in klasse 34 t/m 38kg. Hij was dus een van de lichtste. Het was al weer een tijdje geleden dat ie op de mat had gestaan, en het was dus best spannend.
Read More...

Judotoernooi Chitari Spijkenisse

Vandaag het eerste toernooi van het nieuwe seizoen. Jim is de hele week ziek geweest, en we zouden het wel of niet meedoen van het laatste moment af laten hangen. Jim werd wakker en voelde zich niet top, zijn hoofd wilde wel maar zijn lijf twijfelde. Een half uur voordat we weg moesten, was het nog steeds onzeker. Toen maar even samen gaan judoën op het kleed om te kijken hoe het zou gaan. Hij bartste uit in een hoestaanval en kreeg maar weinig lucht. Het was duidelijk, Jim weer naar bed. Volgende week (Bernisse Beren Toernooi in Zuidland) hopelijk beter ...
Read More...
Stacks Image 6065

Heide Judo Toernooi in Ede

Het laatste judo-toernooi voor de grote vakantie was in Ede. Er was bij de weging allerlei onduidelijkheid betreffende de gewichtsklasses, maar uiteindelijk kon Jim nog uitkomen in de -34 kg klasse.
Read More...
Stacks Image 5838

Open Capelse

Eindelijk was het dan zover, de 5e Open Capelse Judokampioenschappen. Georganiseerd door Jim’s eigen Sportschool Slingerland. Onmogelijk zonder al die vrijwilligers. Heel veel ouders en judoka’s waren al weken in de weer met de voorbereidingen. Iedereen deed wat ie kon. Aan mij onder andere de eer om de posters e.d. vorm te geven.
Read More...
Stacks Image 5818

Mahorokan Westland, 's Gravenzande

Op moederdag naar 's Gravenzande. Jim werd vanochtend wakker met last van zijn nek. Gelukkig hoefde hij pas ‘s middags te wegen, en konden we dus nog een beetje masseren en spul erop smeren, want het beloofde een zware dag te worden. Naast het feit dat hij weer tot de jongste en de lichtste zou behoren, hadden ze ook op band ingedeeld en zat hij bij groene band en hoger (Jim heeft groen). Ook zaten er jongens uit 1994 in zijn poule (scheelt 2 jaar).
Read More...
Stacks Image 5798

Nintai-Lentetoernooi in Geertruidenberg

Het beloofde vandaag een spannende dag te worden. Aangezien Jim al een tijdje tegen de 34 kilo aan zit te hikken (de gewichtsgrens in zijn klasse), stond hij vandaag ingeschreven in de categorie tot 38 kg. Hij zou dus vandaag niet alleen tot de jongste in zijn klasse behoren, maar nu ook tot de lichtste. Op naar de zware jongens dus.
Read More...
Stacks Image 5778

Open Almeerse

Vandaag (1 april) naar Almere-stad voor de Open Almeerse. Als ze vooraf hadden verteld dat de judoka's al trekkend en duwend een klein uur in een drukke rij zouden moeten wachten, alvorens ze de wedstrijdhal in zouden mogen, zou je denken dat het hier een 1 april grap betreft. Helaas was niets minder waar. Jim kwam duidelijk aangeslagen de wedstrijdhal in, en klaagde over duizeligheid. Kortom een slecht begin.
Read More...
Stacks Image 5758

Open West-Brabantse in Wouw

Door de sneeuwstormen heen naar West Brabant voor de 8e Open Westbrabantse judokampioenschappen. Pas laat werd bekend op welke van de 8 matten Jim moest judo-en. De mat zat aan de andere van de zaal dan waar wij ons bevonden. We liepen dus snel om, om het beter te kunnen zien. Toen we aankwamen zaten er daar aardig wat mensen te klappen…
Read More...
Stacks Image 5738

Open Schiedamse

Dachten we dat vorige week in Vlaardingen het aantal inschrijvingen hoog was, bleek dat er nu in Jim zijn klasse 64 judoka's waren ingeschreven.
Read More...
Stacks Image 5718

Judotoernooi Groot Vlaardingen

Vlaardingen staat bekend als een zwaar A-toernooi met veel deelnemers (nu zo'n 1250 over 2 dagen). Jim zijn categorie was ook goed bezet en bestond uit 32 jongens. Hij moest dan ook flink aan de bak, maar verkeerde in topvorm…
Read More...
Stacks Image 6067

Int. Hooglands in Amersfoort

Dit was een zwaar en druk bezet A-toernooi. 750 judoka's uit Nederland, Engeland, Duitsland, België en Tjechië.
Read More...
Stacks Image 5678

Gilze

Dit jaar heeft de Judobond de leeftijd categorie een jaar terug gedraaid. Nu zit Jim dus in de groep met geboortejaar 1995-1996, en hij behoort zodoende tot de jongste. (foto boven: Ed de Bruyn)
Read More...
 Pagina 1 / 1 

MenuLogoWeblogHomeOrange

MenuLogoSponsor