Stacks Image 5252

Oliebollentoernooi

Vandaag heb ik een makkie. Jim heeft vakantie en kan dus lekker zelf het verslag maken.
Read More...
Stacks Image 6038

Blauwe band examen

Tussen een groene en een blauwe band zit normaliter anderhalf jaar. Vorige week waren er proefexamens en Jim heeft pas een jaar zijn groene band en ging dus nietsvermoedend naar de judo-les. Daar bleek dat hij bij wijze van uitzondering nu al proefexamen mocht doen voor zijn blauwe band, met dien verstande dat als hij ook maar iets niet zou weten, hij gewoon nog een half jaar moest wachten. Hij was dus ook niet zenuwachtig omdat het totaal onverwacht kwam, en wist alle worpen, armklemmen en verwurgingen en mocht zo dus vandaag op voor zijn bandexamen. Zijn favoriete (val)maatje Ruben was ook weer van de partij. Het examen ging vrij soepel en zo haalde hij zijn BLAUWE band.
Read More...
Stacks Image 6018

Open Wijchense

Aangezien Jim dit jaar in de 1995/1996 klasse zat, en dus het hele jaar de jongste was (hij is van 1996), waren we in januari erg benieuwd of er dit jaar nog podiumplaatsen voor hem in zouden zitten. Wat bleek, van de 16 toernooien wist hij 12 keer (!) op het podium te belanden (5x1ste, 5x3e en 2x2e). Een echt superjaar dus. En dan te bedenken dat hij in januari 2007 in de 1996/1997 klasse komt en dus niet meer de jongste zal zijn.
Read More...
Stacks Image 5998

Amerhal toernooi in Made

Het beloofde een zware dag te worden. Vandaag stond Made op het programma en bij binnenkomst was al snel duidelijk dat het een sterk deelnemersveld was. Er waren veel judoka’s in Jim zijn klasse (een dikke 40), verdeeld over 4 poules.
Read More...
Stacks Image 6057

Deventer Team Cup 2006

Vanochtend vroeg op pad naar Deventer, bekend om hun koek en europa’s grootste boekenmarkt. Geen individueel toernooi, maar wederom een teamtoernooi met 7 verschillende gewichtsklassen. Het wordt waarschijnlijk een duf verslag, aan het eind zal wel blijken waarom. Het begon als een leuk toernooi en de sfeer zat er zowel bij de judoka’s als bij de supporters goed in.
Read More...
Stacks Image 5958

Judomarathon

Vandaag geen zwaar judotoernooi in een verre stad, maar ‘slechts’ de jaarlijkse judomarathon van sportschool Slingerland. Oftewel de hele dag op de mat. Van 6 uur (!) in de morgen tot 6 uur in de avond (en geheel vrijwillig). Geen daglicht voor Jim dus vandaag, maar veel judo en sportieve spelletjes. Niet alleen voor de selectie, maar voor alle judoka’s van klein tot groot. Het was een fantastische dag en Jim was, volgens eigen zeggen ‘s avonds onder het eten, helemaal niet moe. Maar hij sliep wel verdacht snel ...
Read More...
Stacks Image 6059

Int. Teamtoernooi Theo Meijer

Vandaag naar Leusden voor het 10e Internationale Judotoernooi van Theo Meijer voor Teams. Judo was vandaag dus even een teamsport. Alleen de beste judoka’s van alle sportscholen stonden vandaag op de mat om hun club te verdedigen. Per team moeten er steeds 7 de mat op. In elke gewichtsklasse onder de 12 jaar 1. Dus: -30kg, -34kg, -38kg(Jim), -42kg, -46kg, -50kg en +50kg. Het team dat van de 7 potjes de meeste partijen heeft gewonnen wint. Als het 3-3 eindigt (1 onbeslist) telt het hoogste aantal gescoorde punten. Winnen met ippon=10 punten, wasa-ari 7, yuko 5 en koka 3.
Read More...
Stacks Image 5918

Hang On in Hoogvliet

Vandaag naar de thuisbasis van Mark Huizinga. Een internationaal toernooi wat meestal tot de zwaardere toernooien van het seizoen behoort.
Read More...
Stacks Image 6063
Slingerland kanjers

Bernisse Beren in Zuidland

Na de valse start van vorige week zou voor Jim het nieuwe seizoen dan vandaag gaan beginnen. Hij was nog niet helemaal fit, maar beter genoeg om weer te judoën. De weging was al om 8 uur ‘s morgens. Jim woog 34,3kg en zat in klasse 34 t/m 38kg. Hij was dus een van de lichtste. Het was al weer een tijdje geleden dat ie op de mat had gestaan, en het was dus best spannend.
Read More...

Judotoernooi Chitari Spijkenisse

Vandaag het eerste toernooi van het nieuwe seizoen. Jim is de hele week ziek geweest, en we zouden het wel of niet meedoen van het laatste moment af laten hangen. Jim werd wakker en voelde zich niet top, zijn hoofd wilde wel maar zijn lijf twijfelde. Een half uur voordat we weg moesten, was het nog steeds onzeker. Toen maar even samen gaan judoën op het kleed om te kijken hoe het zou gaan. Hij bartste uit in een hoestaanval en kreeg maar weinig lucht. Het was duidelijk, Jim weer naar bed. Volgende week (Bernisse Beren Toernooi in Zuidland) hopelijk beter ...
Read More...
 Pagina 1 / 2  >>