Stacks Image 2455

Tonbridge Training Camp

Afgelopen maandag ging Jim met 6vwo naar Londen, voor de fun en voor zijn Engelse mondeling. Zijn mondeling ging goed en de (Kerst)sfeer was geweldig.
Read More...
Stacks Image 2815

NK teams -18

Vandaag is het Nederlands Kampioenschap Judo voor Teams onder 18 jaar in Almelo, en wel in het schitterende Internationaal Indoor Sportcentrum Almelo (IISPA).
Read More...
Stacks Image 2795

Theo Meijer Teamtoernooi

Vanochtend (erg vroeg) naar Leusden voor het 17e Theo Meijer Teamtoernooi. Jim zit in een team met 5 judoka’s in verschillende gewichtklassen (+73kg, -73kg, -66kg, -60kg en -55kg). Zolang je als team wint ga je door, twee keer verliezen betekent naar huis. De judotop onder 18 jaar is hier aanwezig, kortom een mooie opwarmer voor het NK Teams op 7 december in Almelo.
Read More...
Stacks Image 2775

Flanders Judocup

Vandaag stond de Flanders (Vlaanderen) Judocup in Lommel op het programma. Een sterk bezet internationaal toernooi. Zo mogen Belgische judoka’s alleen inschrijven als ze in top 6 van de Vlaamse Jeugdranking staan. Het toernooi, ooit begonnen als ‘Trofee van de Vlaamse Liga’ en later gewoon ‘Trofee van Vlaanderen’ wordt met het jaar sterker bezet. Jim is er nog nooit geweest omdat we mindere verhalen hoorden over soms extreem lange wachttijden, maar omdat er topjudoka’s lopen uit zo’n 15 verschillende landen wilde hij er toch wel een keer naar toe.
Read More...
Stacks Image 2755

Lotto NK Judo

Vier weken geleden leek het nog een lange en bijna onmogelijke weg, maar na plaatsingswedstrijden in Den Haag en Eindhoven was het vandaag dan tóch zover gekomen. Jim zit bij de laatste 9 senior judoka’s die vanmiddag gaan strijden om de landstitel in het Topsportcentrum Rotterdam (6 geplaatste, 1 winnaar van vorig jaar en 2 wildcards). Als jongste bediende (en pas in 2017 officieel senior) is alleen deelname hieraan al echt heel bijzonder. Het feit dat hij nu zelf een keer met een Lotto sticker (bekend van dit NK) op z’n rug mag judoën sprak bij hem al tot z’n verbeelding.
Read More...
Stacks Image 2854

Nationaal Kwalificatie Toernooi

Na de grote verrassing van twee weken geleden (Jim werd Zuid-Hollands kampioen bij de senioren) zal hij na A ook B moeten gaan zeggen. En zo staat hij vandaag in Eindhoven dus tussen de grote jongens op het Nationaal Kwalificatie Toernooi voor senioren. Hier staan de beste 4 judoka’s uit alle 7 judodistricten, aangevuld met een wildcard voor een judoka die zich niet kon plaatsen omdat hij een European Cup Seniors in Finland had. Kortom, zwaar geschut.
Read More...
Stacks Image 2715
Jim als dopingexpert in het Jeugdjournaal ;)

District Kampioenschap senioren

Twee maanden zijn verstreken na Jim zijn laatste toernooi (European Youth Olympic Festival). Daarna was het afwachten of hij misschien nog naar het WK in Miami zou mogen, maar omdat hij op het EYOF niet genoeg heeft kunnen laten zien (hij strandde in z'n eerste wedstrijd tegen de als nummer 1 geplaatste) was dat helaas niet het geval. Miami werd Renesse (met z'n vrienden). Ook leuk. Het was immers een lang en zwaar seizoen geweest.
Read More...
Stacks Image 2695
Lol bij de overdracht aan het NOC*NSF

European Youth Olympic Festival

Vandaag heeft Jim zijn eerste Olympische toernooi, het EYOF. Oftewel het European Youth Olympic Festival, dat om de twee jaar wordt gehouden in telkens een ander Europees land. Het volgende is in Georgië, maar dit jaar strijkt het festival neer in Utrecht. Het is in 1991 ooit begonnen in Brussel op initiatief van IOC voorzitter Jacques Rogge en lijkt in alles op de ‘echte’ Olympische Spelen met dien verstande dat het EYOF is voor Europese topsporters tot 18 jaar.
Read More...
Stacks Image 2858

EK -18 in Tallinn, Estland

Eindelijk (het was een lange weg) was het dan zover: de Europese Kampioenschappen judo tot 18 jaar in Tallinn, Estland. De laatste weken waren zeer zwaar voor Jim. Zijn trainingsschema werd tot het maximale opgevoerd en omdat het EK precies in zijn laatste toetsweek valt kon hij al zijn overige tijd aan school besteden. Sommige toetsen mocht hij al vóór het EK maken, maar ook erna staan nog een paar zware op het programma...
Read More...
 Pagina 1 / 3  >>