Stacks Image 2455

Tonbridge Training Camp

Afgelopen maandag ging Jim met 6vwo naar Londen, voor de fun en voor zijn Engelse mondeling. Zijn mondeling ging goed en de (Kerst)sfeer was geweldig.
Read More...
Stacks Image 2815

NK teams -18

Vandaag is het Nederlands Kampioenschap Judo voor Teams onder 18 jaar in Almelo, en wel in het schitterende Internationaal Indoor Sportcentrum Almelo (IISPA).
Read More...
Stacks Image 2795

Theo Meijer Teamtoernooi

Vanochtend (erg vroeg) naar Leusden voor het 17e Theo Meijer Teamtoernooi. Jim zit in een team met 5 judoka’s in verschillende gewichtklassen (+73kg, -73kg, -66kg, -60kg en -55kg). Zolang je als team wint ga je door, twee keer verliezen betekent naar huis. De judotop onder 18 jaar is hier aanwezig, kortom een mooie opwarmer voor het NK Teams op 7 december in Almelo.
Read More...
Stacks Image 2775

Flanders Judocup

Vandaag stond de Flanders (Vlaanderen) Judocup in Lommel op het programma. Een sterk bezet internationaal toernooi. Zo mogen Belgische judoka’s alleen inschrijven als ze in top 6 van de Vlaamse Jeugdranking staan. Het toernooi, ooit begonnen als ‘Trofee van de Vlaamse Liga’ en later gewoon ‘Trofee van Vlaanderen’ wordt met het jaar sterker bezet. Jim is er nog nooit geweest omdat we mindere verhalen hoorden over soms extreem lange wachttijden, maar omdat er topjudoka’s lopen uit zo’n 15 verschillende landen wilde hij er toch wel een keer naar toe.
Read More...
Stacks Image 2755

Lotto NK Judo

Vier weken geleden leek het nog een lange en bijna onmogelijke weg, maar na plaatsingswedstrijden in Den Haag en Eindhoven was het vandaag dan tóch zover gekomen. Jim zit bij de laatste 9 senior judoka’s die vanmiddag gaan strijden om de landstitel in het Topsportcentrum Rotterdam (6 geplaatste, 1 winnaar van vorig jaar en 2 wildcards). Als jongste bediende (en pas in 2017 officieel senior) is alleen deelname hieraan al echt heel bijzonder. Het feit dat hij nu zelf een keer met een Lotto sticker (bekend van dit NK) op z’n rug mag judoën sprak bij hem al tot z’n verbeelding.
Read More...
Stacks Image 2854

Nationaal Kwalificatie Toernooi

Na de grote verrassing van twee weken geleden (Jim werd Zuid-Hollands kampioen bij de senioren) zal hij na A ook B moeten gaan zeggen. En zo staat hij vandaag in Eindhoven dus tussen de grote jongens op het Nationaal Kwalificatie Toernooi voor senioren. Hier staan de beste 4 judoka’s uit alle 7 judodistricten, aangevuld met een wildcard voor een judoka die zich niet kon plaatsen omdat hij een European Cup Seniors in Finland had. Kortom, zwaar geschut.
Read More...
Stacks Image 2715
Jim als dopingexpert in het Jeugdjournaal ;)

District Kampioenschap senioren

Twee maanden zijn verstreken na Jim zijn laatste toernooi (European Youth Olympic Festival). Daarna was het afwachten of hij misschien nog naar het WK in Miami zou mogen, maar omdat hij op het EYOF niet genoeg heeft kunnen laten zien (hij strandde in z'n eerste wedstrijd tegen de als nummer 1 geplaatste) was dat helaas niet het geval. Miami werd Renesse (met z'n vrienden). Ook leuk. Het was immers een lang en zwaar seizoen geweest.
Read More...
Stacks Image 2695
Lol bij de overdracht aan het NOC*NSF

European Youth Olympic Festival

Vandaag heeft Jim zijn eerste Olympische toernooi, het EYOF. Oftewel het European Youth Olympic Festival, dat om de twee jaar wordt gehouden in telkens een ander Europees land. Het volgende is in Georgië, maar dit jaar strijkt het festival neer in Utrecht. Het is in 1991 ooit begonnen in Brussel op initiatief van IOC voorzitter Jacques Rogge en lijkt in alles op de ‘echte’ Olympische Spelen met dien verstande dat het EYOF is voor Europese topsporters tot 18 jaar.
Read More...
Stacks Image 2858

EK -18 in Tallinn, Estland

Eindelijk (het was een lange weg) was het dan zover: de Europese Kampioenschappen judo tot 18 jaar in Tallinn, Estland. De laatste weken waren zeer zwaar voor Jim. Zijn trainingsschema werd tot het maximale opgevoerd en omdat het EK precies in zijn laatste toetsweek valt kon hij al zijn overige tijd aan school besteden. Sommige toetsen mocht hij al vóór het EK maken, maar ook erna staan nog een paar zware op het programma...
Read More...
Stacks Image 2655

Cadet European Cup Bielsko Biala

Ter voorbereiding op EK en EYOF is Jim vrijdagochtend met de Judobond naar Polen gevlogen om daar vandaag deel te nemen aan de European Cup Cadets in Bielsko Biala, met aansluitend een tweedaags trainingskamp.
Read More...
Stacks Image 2904

Uitslag meetmomenten...

Zoals eerder vermeld zijn de 6 meetmomenten geweest en was nu de Bondscoach i.s.m. de talentcoaches aan zet. Gisteren zou bekend gemaakt worden wie er naar het EK en wie er naar het European Youth Olympic Festival zou worden uitgezonden (WK uitzending volgt mogelijk alleen als er op een van deze twee toernooien goed wordt gepresteerd).
Read More...
Stacks Image 2615
'Herrijzend Rotterdam' op het Stadhuisplein

Cadet European Cup Berlin

Net als vorig jaar waren we op 4 mei (Dodenherdenking) weer in Berlijn. Ondanks dat het ooit een schuldige omgeving was, is het een mooie plek om de gevallenen te herdenken. Een schitterende stad met veel indrukwekkende oorlogsmonumenten. Ieder jaar rond deze tijd komen toch ook weer mijn eigen eerste herdenkingen boven (zal wel met de leeftijd te maken hebben). Als kleine jongen ging ik steevast op 4 mei met m’n moeder naar de kranslegging op het Stadhuisplein, bij het monument 'Herrijzend Rotterdam'. Op het monument staat een gedicht. Ik herinner me de laatste regel: ‘Gedenk dees onherstelbaarheid - dan zal uw nageslacht zijn brood in vrijheid eten.’ Zou mooi zijn...
Read More...
Stacks Image 2912

Cadet European Cup Teplice

Het een-na-laatste kwalificatie toernooi staat voor de deur: de SFJAM Noris European Cup Cadets in Teplice (Tsjechië). Het zou met een maximum aantal inschrijvingen (814 judoka’s uit 37 landen) de grootste Cadet (= tot 18 jaar) Cup ooit worden. Er zijn dit jaar al vijf European Cup Cadets geweest, maar dit wordt voor Jim zijn eerste (van dit jaar).
Read More...
Stacks Image 2575

Algemeen Dagblad

Er was voor Jim veel positieve aandacht nadat hij Nederlands kampioen is geworden. Op judogalery4all.nl, het grootste judoblog in Nederland, kreeg hij (zie onder) dan eindelijk een plaats in de NK gallery en zo’n beetje alle regionale kranten schreven er over. Zie hierboven voor het stuk uit het Algemeen Dagblad (editie Rotterdam Oost).
Read More...
Stacks Image 2915

NK tot 18 jaar in Emmen

Vandaag was het dan weer zover, de Nederlandse kampioenschappen judo tot 18 jaar. Na alle districtskampioenschappen zijn er nu in iedere gewichtsklasse nog 14 judoka’s over die hier in Emmen (lekker centraal;) gaan strijden om de landstitel.
Read More...
Stacks Image 2555

International Masters Bremen

Vandaag weer een kwalificatietoernooi (de derde van de zes), het International Masters Bremen. Jim staat samen met Kevin Bakker bovenaan de ranking, maar er kan nog van alles gebeuren. Hier in Bremen zitten er 62 deelnemers uit alle windstreken in Jim z’n klasse tot 73 kilo. Het wedstrijdsysteem is ‘Braziliaans’, oftewel alleen als je verliest van één van de vier poulewinnaars heb je recht op herkansing.
Read More...
Stacks Image 2535

District kampioenschap -18

Vandaag zijn de Zuid-Hollandse kampioenschappen tot 18 jaar in Den Haag. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor het NK -18 op 6 april in Emmen.
Read More...
Stacks Image 2936

Open West-Brabantse

Vandaag naar Wouw (gemeente Roosendaal) voor de 15e Open West-Brabantse Judokampioenschappen. Er hing vandaag geen plaatsing of iets vanaf, gewoon lekker judoën zonder druk. Ook wel eens fijn.
Read More...
Stacks Image 2495

International Antwerp Open Judo

Vandaag kan Jim eindelijk weer eens de mat op. Door zijn nekblessure (Dutch Open) heeft hij de Districtskampioenschappen onder 21 jaar en het Internationale Judotoernooi Groot Vlaardingen moeten laten schieten. Geen wedstrijdritme dus, maar wel zin om te judoën. En dat kan vandaag op het 8e International Antwerp Open Judo in Merksem (district van de stad Antwerpen). Het Antwerp Open is voor de Nederlandse judoka’s een kwalificatie toernooi voor EK en WK plaatsing en ik zag dat het inschrijfformulier zelfs in het Russisch te downloaden was, dus dat belooft wat...
Read More...
Stacks Image 2938

Matsuru Dutch Open Espoir

Vandaag gaat het hele judocircus weer beginnen. Jim heeft 5 weken weliswaar geen toernooien gehad, maar is in december nog wel naar Engeland geweest voor een trainingsstage. De laatste tijd heeft hij weinig getraind omdat hij momenteel midden in z’n tweede toetsweek zit voor school (5vwo). En school gaat nou eenmaal voor judo...
Read More...
 Pagina 1 / 1 

MenuLogoWeblogHomeOrange

MenuLogoSponsor