Stacks Image 3782

Tonbridge Judo Camp

Gisterenochtend stond het wekkertje op 4.15 uur (NK teams), maar dat was uitslapen vergeleken met vandaag. Vandaag ging het alarm om 3 uur al af... Jim was door z’n club geselecteerd voor een trainingskamp in Engeland. Voor het derde jaar op rij mocht hij mee naar Tonbridge (Kent) alwaar hij 4 dagen kon trainen met topjudoka’s uit Japan, Rusland en noem maar op. De schoolvakantie was weliswaar nog niet begonnen maar gelukkig was zijn school behulpzaam en kreeg hij er vrij voor. Het was loodzwaar maar leerzaam en gezellig. Het enige vervelende was dat Jim tijdens de eerste training zijn elleboog lelijk blesseerde en daar vervolgens de dagen erna ‘gewoon’ mee heeft doorgetraind (hij wilde immers zo graag), hetgeen voor de blessure niet echt een goed idee was. Z’n elleboog was dik, blauw, ontstoken en zeer pijnlijk.
Read More...
Stacks Image 3759

NK Teams -17 in Enschede

Om half zes in de ochtend reden we vandaag de zon al tegemoet, voor de NK Teams onder 17 jaar in Enschede. Jim zat in een gecombineerd team van zijn eigen club Slingerland en het Mahorokan Topjudo Instituut uit Maassluis. Een team kent 7 gewichtsklassen en Jim zit in de klasse tot 66kg. Z’n vriend Ruben zou deelnemen in de klasse tot 73kg maar omdat die vorige week in Haarlemmermeer geblesseerd raakte (zie vorig verslag) zit er nu helaas niemand in die klasse. Omdat er in Jim z’n gewichtsklasse ook een judoka van Mahorokan meeging (je mag er twee per klasse inschrijven) zou Jim wellicht doorgeschoven kunnen worden naar die zwaardere klasse...
Read More...
Stacks Image 3739

Topjudotoernooi Haarlemmermeer

Vandaag naar Nieuw Vennep voor het vierde internationale Topjudotoernooi Haarlemmermeer. Volgens de aankondigingen verwelkomen ze vandaag judoka’s uit 14 verschillende landen verdeeld over 4 continenten. Ben benieuwd.
Read More...
Stacks Image 3719
Jim (op z'n hoofd) scoort ippon

Open Zuidlandse

Vandaag naar Zuidland (een dorp op het eiland Voorne-Putten) voor de 26e Open Internationale Zuidlandse judokampioenschappen. Afwijkende leeftijdscategorieën hier altijd, in plaats van tot 17 jaar is het hier tot 18 jaar. Er kan van alles gebeuren dus...
Read More...
Stacks Image 3786

Judomarathon

Op de dag dat Jelle Wolterbeek (een van Jim’s trainingsmaten) in het Topsportcentrum Rotterdam streed om de Nederlandse titel bij de senioren, ging bij Jim om 5 uur in de ochtend zijn wekkertje af. Om zes uur werd hij namelijk verwacht op de jaarlijkse Judomarathon, georganiseerd voor de breedtesporttak van zijn Sportschool Slingerland. Judo en spelletjes van 6 uur in de ochtend tot 5 uur in de middag. Vroeger (zijn eerste judomarathon deed hij op z’n 8ste) keek hij hier al dagen van te voren naar uit. Toen als deelnemer, nu als assistent. Het werd zoals altijd een gezellige dag. Jelle verloor helaas de strijd om het brons.
Read More...
Stacks Image 3679

Int. Teamtoernooi Theo Meijer

Vanochtend wekkertje gezet op 5.30 uur voor een internationaal teamtoernooi. Althans dat dachten we. Niet van dat teamtoernooi, maar van dat wekkertje. Hij stond namelijk per ongeluk op 6.30 uur. Oftewel het moment dat we de deur uit hadden gemoeten om vervolgens te verzamelen bij de sportschool. Verslapen dus en stressen om op tijd bij de weging te zijn, hetgeen gelukt is. Pfff
Read More...
Stacks Image 3659

Amerhaltoernooi in Made

Afgelopen week had Jim herfstvakantie. Het begon met een teambuildingsweekend samen met het Mahorokan Topjudo Instituut, als voorbereiding op het NK teams in december waar ze als 1 team zullen aantreden. Aansluitend aan dit weekend was Jim gevraagd om met Budokan Rotterdam (hier doet hij z’n bondstraining op maandag) mee te gaan naar een trainingskamp in Hannover. Jim heeft echter na de herfstvakantie zijn eerste (van de vier) toetsperiode op school. Kortom, geen Hannover maar blokken (helaas). Om dezelfde reden laat hij volgende week de Flanders Judocup in Lommel (BE) ook schieten.
Read More...
Stacks Image 3639

Kenamju Spaarne toernooi

Vandaag na 5 (!) maanden weer de mat op voor een toernooi. Zijn heupblessure heeft langer geduurd dan verwacht, maar lijkt nu echt helemaal over te zijn. Jim heeft dan ook zelden zo veel zin in een toernooi gehad als vandaag. Nou, hij kan zijn lol op want er staat één van de traditioneel sterkst bezette teamtoernooien (9 judoka’s in verschillende gewichtsklassen) op de agenda. En wel in Haarlem bij Kenamju. De nationale judotop onder 17 jaar staat hier, verdeeld over 18 teams, op de mat. Nog nooit wist Jim hier met Slingerland in de prijzen te vallen.
Read More...
Stacks Image 3619

Heupblessure II

Vandaag zou Jim zijn laatste toernooi voor de vakantie hebben gehad, maar zijn heupblessure van een maand geleden (zie vorige blog) is helaas nog steeds niet over. De arts had toen al een vermoeden (omdat de pijn zo heftig was) dat er een haarscheurtje in zijn heupbot zou zitten dat hij op de röntgenfoto's niet goed kon zien. Dat zou dus best wel eens het geval kunnen zijn geweest. Hoe dan ook, het gaat stukken beter (hij loopt al twee weken zonder krukken) maar hij heeft dus nog niet gejudood. Zijn rechterbeen was vorige maand na zijn ongeluk trouwens zo’n 3 (!) centimeter langer dan zijn linker, maar door oefeningen zijn ze nu bijna al weer gelijk.
Read More...
Stacks Image 3599

Heupblessure I

Vandaag (koninginnedag) ging Jim met vriend Joep ‘effe’ een balletje trappen op het veld van 'CVV Zwervers'. Hij gaf daar in een draai naar rechts een harde schop met links, waarbij er in zijn rechterheup iets goed fout ging. Volgens eigen zeggen leek het of er een honkbal met 100 km/u op zijn heup werd geslagen. Hij bleef liggen en verging van de pijn.
Read More...
Stacks Image 3579

NK Judo onder 17 jaar

Vandaag was het dan zover, de Nederlandse judo kampioenschappen tot 17 jaar. Jim had zich vorige maand verrassend weten te plaatsen en zit zo nu al bij de beste 14 van Nederland. Hij is nog maar eerstejaars -17 dus de druk was niet heel hoog vandaag. Locatie was het schitterende nieuwe sportcomplex T-Kwadraat in Tilburg.
Read More...
Stacks Image 3559

Open Capelse

Vandaag was er voor Jim een thuiswedstrijd: de 9e Open Capelse Judokampioenschappen, georganiseerd door Jim zijn eigen club (Slingerland). Kortom, lekker op de fiets naar een judotoernooi in ruil voor wat vrijwilligerswerk. Normaal is het een druk bezet toernooi, maar of het met het lekkere weer te maken had of met het feit dat er volgend weekend een NK is weet ik niet, maar bij Jim waren er zoveel afzeggingen dat er maar drie deelnemers in zijn klasse (tot 66 kilo) zaten. Het zouden vier partijen worden. Tegen alle twee, twee keer judoën.
Read More...
Stacks Image 3539

District kampioenschap -17

Vandaag naar Den Haag voor de Zuid-Hollandse judokampioenschappen tot 17 jaar. De nummers 1 en 2 plaatsen zich hier voor het NK over twee weken in Tilburg. De kans om eerste te worden is echter erg klein want de winnaar van de Dutch Open én de Antwerp Open (Jerry Tjokroatmo) komt ook uit Zuid-Holland. Jim heeft zich hier geen doelen gesteld en gaat als eerstejaars vandaag gewoon lekker judoën en ziet dan wel waar hij uitkomt. Er zitten 18 judoka’s in zijn klasse (tot 66 kg).
Read More...
Stacks Image 3519

Int. Judotoernooi Groot Vlaardingen

Na 8 (!) weken weer de mat op voor een toernooi. Niet dat hij stil gezeten heeft hoor, hij heeft tegenwoordig zelfs op maandagavond in Rotterdam/Hoogvliet (in één van de vier Judo Topsport Steunpunten van Nederland) een extra bondstraining van 2 uur. Waar hij na school gelijk met de metro naar toe gaat. Kost wat moeite, maar dan heb je ook wat: Les krijgen o.a. van Chris de Korte (9e dan) en trainen met de echte judotop van Zuid-Holland. Randori’s (oefenpartijen) tegen o.a. Edith Bosch (wereldkampioen 2005) met aanwijzingen van Mark Huizinga (die in deze les ook zelf mee traint). Wat wil je nog meer!
Read More...
Stacks Image 3499

International Antwerp Open Judo

Vandaag naar de thuisbasis van basketball club Antwerp Giants, de Lotto Arena in Antwerpen. De Lotto Arena is nog geen 4 jaar oud en staat pal naast het oude Sportpaleis. Het biedt plaats aan 5000 man bij sportwedstrijden en zo’n 8000 man bij concerten. In april staat hier bijvoorbeeld James Last. Ongelooflijk, bijna 82 jaar maar hij doet het nog steeds. Zou dit dan echt zijn ‘Last’ tour worden? Maar nu is het tijd voor het International Antwerp Open Judo. Net als vorige week in Eindhoven een internationaal toptoernooi, superzwaar en wederom met het Braziliaanse systeem. Hopen op meer dan 1 partij dus maar weer.
Read More...
Stacks Image 3479

Matsuru Dutch Open Espoir

Vandaag naar Eindhoven voor het 35e Matsuru Dutch Open Espoir. Op dit Dutch Open (1800 deelnemers) doen naast de gehele Nederlandse judotop ook nog de nationale selecties van België, Groot Brittannië, Italië, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Rusland en USA mee. Kortom, veel zwaarder kan niet. Het zou erg leuk zijn als Jim vandaag (als eerstejaars -17) voor de ervaring een paar wedstrijden kon draaien. Er is echter 1 maar. Normaal lig je er pas na twee verliespartijen uit, maar hier wordt het Braziliaanse wedstrijdsysteem gehanteerd. Hetgeen betekent dat je na 1 verliespartij al naar huis kunt... Tenzij je verliest van een judoka die de halve finale bereikt (de poulewinnaar), dan mag je weer herkansen. Wedstrijden duren 4 (i.p.v.) 3 minuten.
Read More...
Stacks Image 3459

Judotoernooi Gilze

In het jaar dat je 15 wordt ga je naar de klasse tot 17 jaar, en dat is voor Jim nu dus het geval. Je zit 2 jaar in die klasse, want in het jaar dat je 17 wordt ga je weer naar de klasse tot 20 jaar. Jim zit dus nu in z’n eerste jaar en dat zal best heel zwaar worden. Hij is al een tijdje met krachttraining bezig want kracht is wat de meeste judoka’s in dit eerste jaar tekort komen. Verschil in kracht tussen een jongen van 14 jaar en een van 16 kan erg groot zijn. Waarschijnlijk kan Jim met z’n techniek hier en daar nog wat compenseren, maar de druk is er dit eerste jaar voor Jim een beetje af. Alles wat hij wint is meegenomen en dat is wel fijn.
Read More...
 Pagina 1 / 1 

MenuLogoWeblogHomeOrange

MenuLogoSponsor