Stacks Image 3782

Tonbridge Judo Camp

Gisterenochtend stond het wekkertje op 4.15 uur (NK teams), maar dat was uitslapen vergeleken met vandaag. Vandaag ging het alarm om 3 uur al af... Jim was door z’n club geselecteerd voor een trainingskamp in Engeland. Voor het derde jaar op rij mocht hij mee naar Tonbridge (Kent) alwaar hij 4 dagen kon trainen met topjudoka’s uit Japan, Rusland en noem maar op. De schoolvakantie was weliswaar nog niet begonnen maar gelukkig was zijn school behulpzaam en kreeg hij er vrij voor. Het was loodzwaar maar leerzaam en gezellig. Het enige vervelende was dat Jim tijdens de eerste training zijn elleboog lelijk blesseerde en daar vervolgens de dagen erna ‘gewoon’ mee heeft doorgetraind (hij wilde immers zo graag), hetgeen voor de blessure niet echt een goed idee was. Z’n elleboog was dik, blauw, ontstoken en zeer pijnlijk.
Read More...
Stacks Image 3759

NK Teams -17 in Enschede

Om half zes in de ochtend reden we vandaag de zon al tegemoet, voor de NK Teams onder 17 jaar in Enschede. Jim zat in een gecombineerd team van zijn eigen club Slingerland en het Mahorokan Topjudo Instituut uit Maassluis. Een team kent 7 gewichtsklassen en Jim zit in de klasse tot 66kg. Z’n vriend Ruben zou deelnemen in de klasse tot 73kg maar omdat die vorige week in Haarlemmermeer geblesseerd raakte (zie vorig verslag) zit er nu helaas niemand in die klasse. Omdat er in Jim z’n gewichtsklasse ook een judoka van Mahorokan meeging (je mag er twee per klasse inschrijven) zou Jim wellicht doorgeschoven kunnen worden naar die zwaardere klasse...
Read More...
Stacks Image 3739

Topjudotoernooi Haarlemmermeer

Vandaag naar Nieuw Vennep voor het vierde internationale Topjudotoernooi Haarlemmermeer. Volgens de aankondigingen verwelkomen ze vandaag judoka’s uit 14 verschillende landen verdeeld over 4 continenten. Ben benieuwd.
Read More...
Stacks Image 3719
Jim (op z'n hoofd) scoort ippon

Open Zuidlandse

Vandaag naar Zuidland (een dorp op het eiland Voorne-Putten) voor de 26e Open Internationale Zuidlandse judokampioenschappen. Afwijkende leeftijdscategorieën hier altijd, in plaats van tot 17 jaar is het hier tot 18 jaar. Er kan van alles gebeuren dus...
Read More...
Stacks Image 3786

Judomarathon

Op de dag dat Jelle Wolterbeek (een van Jim’s trainingsmaten) in het Topsportcentrum Rotterdam streed om de Nederlandse titel bij de senioren, ging bij Jim om 5 uur in de ochtend zijn wekkertje af. Om zes uur werd hij namelijk verwacht op de jaarlijkse Judomarathon, georganiseerd voor de breedtesporttak van zijn Sportschool Slingerland. Judo en spelletjes van 6 uur in de ochtend tot 5 uur in de middag. Vroeger (zijn eerste judomarathon deed hij op z’n 8ste) keek hij hier al dagen van te voren naar uit. Toen als deelnemer, nu als assistent. Het werd zoals altijd een gezellige dag. Jelle verloor helaas de strijd om het brons.
Read More...
Stacks Image 3679

Int. Teamtoernooi Theo Meijer

Vanochtend wekkertje gezet op 5.30 uur voor een internationaal teamtoernooi. Althans dat dachten we. Niet van dat teamtoernooi, maar van dat wekkertje. Hij stond namelijk per ongeluk op 6.30 uur. Oftewel het moment dat we de deur uit hadden gemoeten om vervolgens te verzamelen bij de sportschool. Verslapen dus en stressen om op tijd bij de weging te zijn, hetgeen gelukt is. Pfff
Read More...
Stacks Image 3659

Amerhaltoernooi in Made

Afgelopen week had Jim herfstvakantie. Het begon met een teambuildingsweekend samen met het Mahorokan Topjudo Instituut, als voorbereiding op het NK teams in december waar ze als 1 team zullen aantreden. Aansluitend aan dit weekend was Jim gevraagd om met Budokan Rotterdam (hier doet hij z’n bondstraining op maandag) mee te gaan naar een trainingskamp in Hannover. Jim heeft echter na de herfstvakantie zijn eerste (van de vier) toetsperiode op school. Kortom, geen Hannover maar blokken (helaas). Om dezelfde reden laat hij volgende week de Flanders Judocup in Lommel (BE) ook schieten.
Read More...
Stacks Image 3639

Kenamju Spaarne toernooi

Vandaag na 5 (!) maanden weer de mat op voor een toernooi. Zijn heupblessure heeft langer geduurd dan verwacht, maar lijkt nu echt helemaal over te zijn. Jim heeft dan ook zelden zo veel zin in een toernooi gehad als vandaag. Nou, hij kan zijn lol op want er staat één van de traditioneel sterkst bezette teamtoernooien (9 judoka’s in verschillende gewichtsklassen) op de agenda. En wel in Haarlem bij Kenamju. De nationale judotop onder 17 jaar staat hier, verdeeld over 18 teams, op de mat. Nog nooit wist Jim hier met Slingerland in de prijzen te vallen.
Read More...
Stacks Image 3619

Heupblessure II

Vandaag zou Jim zijn laatste toernooi voor de vakantie hebben gehad, maar zijn heupblessure van een maand geleden (zie vorige blog) is helaas nog steeds niet over. De arts had toen al een vermoeden (omdat de pijn zo heftig was) dat er een haarscheurtje in zijn heupbot zou zitten dat hij op de röntgenfoto's niet goed kon zien. Dat zou dus best wel eens het geval kunnen zijn geweest. Hoe dan ook, het gaat stukken beter (hij loopt al twee weken zonder krukken) maar hij heeft dus nog niet gejudood. Zijn rechterbeen was vorige maand na zijn ongeluk trouwens zo’n 3 (!) centimeter langer dan zijn linker, maar door oefeningen zijn ze nu bijna al weer gelijk.
Read More...
Stacks Image 3599

Heupblessure I

Vandaag (koninginnedag) ging Jim met vriend Joep ‘effe’ een balletje trappen op het veld van 'CVV Zwervers'. Hij gaf daar in een draai naar rechts een harde schop met links, waarbij er in zijn rechterheup iets goed fout ging. Volgens eigen zeggen leek het of er een honkbal met 100 km/u op zijn heup werd geslagen. Hij bleef liggen en verging van de pijn.
Read More...
 Pagina 1 / 2  >>