Stacks Image 1101
AD Rotterdams Dagblad (editie Rotterdam Oost)

Huldiging

Jim is officieel gehuldigd door het college en de raad in zijn woonplaats. De wethouder van sport, Rik van Woudenberg, hield een prachtige speech waaruit bleek dat Nieuwerkerk trots is een (drievoudig) Nederlands judokampioen in haar gemeente te hebben
Read More...
Stacks Image 1121

Callant Cup (dag 2)

Vandaag naar Gent voor de tweede en laatste dag van de Callant Cup, de Vlaamse clubkampioenschappen voor senioren. Vorige week wist Judoclub Izegem, met ingehuurde Jim, al hun 4 partijen te winnen. Ze staan er dus goed voor, maar vandaag krijgen ze een paar topclubs als tegenstander dus gaat het zeker spannend worden.
Read More...
Stacks Image 1182

Callant Cup (dag 1)

Na eerder dit jaar te zijn uitgekomen voor een Spaans team, was Jim nu ook gevraagd door een Belgisch team (Judoclub Izegem) om met hen deel te nemen, in dit geval aan de Callant Cup.
Read More...
Stacks Image 1163

Nationale Mixteam Competitie

Afgelopen weken heeft Jim na het behalen van de landstitel voor senioren veel positieve aandacht gehad. Zo waren er bijvoorbeeld felicitaties en cadeaubonnen van de wethouder Sport van Rotterdam en van Rotterdam Topsport, en een mooi interview met het universiteitsblad van de TU Delft (zie vorig blog).
Read More...
Stacks Image 1185

Interview met TU Delta

Een interview met Jim in het universteitsblad van TU Delft.
Read More...
Stacks Image 1205

Lotto NK Judo

Onlangs vond het Nederlands Kwalificatie Toernooi (NKT) plaats. In de klasse tot 81 kilo vochten er 36 judoka’s om kwalificatie voor het grote Lotto NK Judo (voor senioren dus). De beste 8 plaatsten zich voor dit NK, maar omdat Jim een week later naar Málaga zou afreizen voor het EK Junioren had de Judobond Nederland besloten om hem een wildcard te geven voor het NK. Hij hoefde zich dus niet te plaatsen en liep zo ook geen risico om zich net voor het EK nog te blesseren.
Read More...
Stacks Image 1225

EK -21 teams in Málaga

Na het individuele EK judo voor junioren van gisteren, is het vandaag tijd voor het EK voor landenteams. Ook hier is Jim weer van de partij.
Read More...
Stacks Image 1245

EK -21 in Málaga

Eindelijk is het dan zover, het hoogst bereikbare plaatsingsdoel van dit jaar voor Jim was bereikt: het EK judo voor junioren in Málaga. De beste judoka's (onder 21 jaar) van Europa gaan er strijden om de titel. Hier alleen aan deel te mogen nemen is al een prestatie op zich. In Jim z’n klasse (-81 kg) zitten 34 judoka’s, waarvan de meeste erg aan elkaar gewaagd zijn.
Read More...
Stacks Image 1265

Senior European Cup Saarbrücken

Jim is net terug van vakantie en heeft over drie weken al het EK junioren in Malaga op het programma staan. Om judoritme op te bouwen heeft hij zich ingeschreven voor een European Cup in Saarbrücken, Duitsland (net onder Luxemburg op de grens met Frankrijk). Het is een toernooi voor senioren (+21 jaar), een klasse waar hij volgend jaar pas naartoe gaat en dus een mooie gelegenheid om hier vast eens aan te ruiken. Hij kan vandaag lekker judoën zonder druk, maar moet met het EK in het vooruitzicht natuurlijk wel heel zien te blijven.
Read More...
Stacks Image 1545

Junior European Cup Berlin

Vandaag stond de voor Jim laatste European Cup voor junioren op het programma. Volgend jaar is hij immers senior en de rest van het jaar zal hij geen junior cups meer doen. De locatie is (Oost) Berlijn, het aantal judoka's in Jim z'n klasse (tot 81 kilo) is een kleine 50 en de bezetting is echt bizar sterk. Alle Russen en voormalig Russen zijn hier paraat. Het toernooi is sterker bezet dan een EK omdat ze hier allemaal mee mogen doen i.p.v. slechts twee per land. Je moet dus een beetje geluk met de loting hebben om hier in de buurt van het podium te geraken.
Read More...
Stacks Image 1525

Junior European Cup Gdynia

Een zeer intensieve leerperiode werd door Jim van de week succesvol afgesloten met het behalen van zijn ‘P in 1’. Waarbij de P niet staat voor Pokémon GO, maar voor Propedeuse! Oftewel, hij heeft álle zestig studiepunten gehaald in z’n eerste jaar aan de TU Delft. Zeker als je ziet hoe vaak hij er nog bij traint, erg knap.
Read More...
Stacks Image 1505

NK teams voor senioren

Na de avonturen met z'n Spaanse team (3e van Spanje geworden) is vandaag Jim's Nederlandse team aan de beurt. Z'n club Slingerland doet, in een combinatieteam met Mahorokan uit Maasluis (omdat Slingerland niet alle gewichten kan leveren) mee met het NK voor teams in het Triavium te Nijmegen.
Read More...
Stacks Image 1485

Liga Nacional de Clubes II

Omdat hij ‘t vorige maand in Spanje zo goed had gedaan is Jim vandaag wederom ingehuurd door Judo Club Sotillo uit Madrid om met hen deel te nemen aan de laatste ronde van de nationale competitie voor clubteams. Gisteren werd hij business class ingevlogen en morgen vliegt hij weer terug. Stoere actie.
Read More...
Stacks Image 1465

Junior European Cup Kaunas

Dit weekend staat er een Junior European Judo Cup in Kaunas op het programma. Kaunas ligt in Litouwen, een van de drie Baltische staten. Ondanks het sprookjesachtige karakter hebben de Litouwers (geen familie van) het flink voor hun kiezen gehad. In ‘39 bezet door de Russen, in ‘41 door de Nazi’s, vervolgens in ‘44 weer door de Russen totdat ze in 1991 onafhankelijk werden.
Read More...
Stacks Image 1445
In 1993 kreeg Leningrad, na een referendum, zijn oude naam (van vóór 1914) weer terug: Sint-Petersburg

Junior European Cup Sint-Petersburg

Al jaren horen we de verhalen van topjudoka’s die door de Judo Bond Nederland geselecteerd werden om naar het prachtige Sint-Petersburg af te reizen, en stiekem hoopten we dan dat Jim dat ook ooit eens mee zou mogen maken. En zowaar, dat ooit is dus nu. Veel prijzen werden er nooit gewonnen, maar omdat er ook een 3-daags trainingskamp aan vast zit, kan de leercurve hoog zijn.
Read More...
Stacks Image 1425

Liga Nacional de Clubes I

In de week nadat Jim de Junior European Cup in Coimbra had gewonnen werd hij via Facebook bericht door een Spaanse judocoach uit Madrid. Deze man had Jim zien judoën in Portugal en wilde hem dolgraag in z’n team hebben, dat op het hoogste niveau deelneemt aan de Spaanse clubcompetitie. Jim, die toevallig op het atheneum ook nog vijf jaar Spaans heeft gehad, was vereerd en wilde het graag in z’n overigens tjokvolle agenda zien te proppen, en na goedkeuring van de TU Delft en de Judo Bond Nederland is dit uiteindelijk nog gelukt ook.
Read More...
Stacks Image 1405

International Masters Bremen

Vandaag naar Bremen voor het 'International Masters Bremen' met in Jim z’n gewichtsklasse maar liefst 72 deelnemers uit alle windstreken van de wereld. De 72 deelnemers zitten in een wedstrijdschema gebaseerd op 128 judoka’s dus velen hadden hadden een vrijloot in de eerste ronde, waaronder Jim.
Read More...
Stacks Image 1385

Junior European Cup Coimbra

Na zeer geslaagde krachtmetingen in Nederland en België, staat vandaag voor Jim de eerste Europese krachtmeting van het jaar op het programma: de ‘Junior European Judo Cup’ in Coimbra, Portugal.
Read More...
Stacks Image 1365

International Antwerp Open

De plaats van bestemming was vandaag Park Spoor Noord in Antwerpen, een landschapspark dat werd aangelegd op de terreinen van een enorm voormalig rangeerstation, daterend uit 1873. De reden was het International Antwerp Open, een zeer sterk bezet 18+ toernooi. Klinkt spannender dan het is, maar volop senioren hier dus ook vandaag.
Read More...
Stacks Image 1345

Nederlands Kampioenschap -21

In de Jan Massinkhal te Nijmegen strijdt vandaag de judotop tot 21 jaar om de Nationale titel. Van de honderden judoka’s uit de voorronden zijn er nu in Jim z’n klasse tot 81 kilo nog 30 over.
Read More...
Stacks Image 1568

District Kampioenschap -21

Vandaag naar Den Haag voor het Districtskampioenschap tot 21 jaar. Alle zeven judodistricten houden dit weekend hun kampioenschappen om vervolgens hun beste 4 judoka’s af te vaardigen naar het NK. Het is voor Jim vandaag dus zaak om bij de eerste 4 (van de 16 judoka’s in zijn klasse) te eindigen. Zou op zich moeten lukken, maar het blijft judo ...
Read More...
 Pagina 1 / 2  >>

MenuLogoWeblogHomeOrange

MenuLogoSponsor