Stacks Image 1101
AD Rotterdams Dagblad (editie Rotterdam Oost)

Huldiging

Jim is officieel gehuldigd door het college en de raad in zijn woonplaats. De wethouder van sport, Rik van Woudenberg, hield een prachtige speech waaruit bleek dat Nieuwerkerk trots is een (drievoudig) Nederlands judokampioen in haar gemeente te hebben
Read More...
Stacks Image 1121

Callant Cup (dag 2)

Vandaag naar Gent voor de tweede en laatste dag van de Callant Cup, de Vlaamse clubkampioenschappen voor senioren. Vorige week wist Judoclub Izegem, met ingehuurde Jim, al hun 4 partijen te winnen. Ze staan er dus goed voor, maar vandaag krijgen ze een paar topclubs als tegenstander dus gaat het zeker spannend worden.
Read More...
Stacks Image 1182

Callant Cup (dag 1)

Na eerder dit jaar te zijn uitgekomen voor een Spaans team, was Jim nu ook gevraagd door een Belgisch team (Judoclub Izegem) om met hen deel te nemen, in dit geval aan de Callant Cup.
Read More...
Stacks Image 1163

Nationale Mixteam Competitie

Afgelopen weken heeft Jim na het behalen van de landstitel voor senioren veel positieve aandacht gehad. Zo waren er bijvoorbeeld felicitaties en cadeaubonnen van de wethouder Sport van Rotterdam en van Rotterdam Topsport, en een mooi interview met het universiteitsblad van de TU Delft (zie vorig blog).
Read More...
Stacks Image 1185

Interview met TU Delta

Een interview met Jim in het universteitsblad van TU Delft.
Read More...
Stacks Image 1205

Lotto NK Judo

Onlangs vond het Nederlands Kwalificatie Toernooi (NKT) plaats. In de klasse tot 81 kilo vochten er 36 judoka’s om kwalificatie voor het grote Lotto NK Judo (voor senioren dus). De beste 8 plaatsten zich voor dit NK, maar omdat Jim een week later naar Málaga zou afreizen voor het EK Junioren had de Judobond Nederland besloten om hem een wildcard te geven voor het NK. Hij hoefde zich dus niet te plaatsen en liep zo ook geen risico om zich net voor het EK nog te blesseren.
Read More...
Stacks Image 1225

EK -21 teams in Málaga

Na het individuele EK judo voor junioren van gisteren, is het vandaag tijd voor het EK voor landenteams. Ook hier is Jim weer van de partij.
Read More...
Stacks Image 1245

EK -21 in Málaga

Eindelijk is het dan zover, het hoogst bereikbare plaatsingsdoel van dit jaar voor Jim was bereikt: het EK judo voor junioren in Málaga. De beste judoka's (onder 21 jaar) van Europa gaan er strijden om de titel. Hier alleen aan deel te mogen nemen is al een prestatie op zich. In Jim z’n klasse (-81 kg) zitten 34 judoka’s, waarvan de meeste erg aan elkaar gewaagd zijn.
Read More...
Stacks Image 1265

Senior European Cup Saarbrücken

Jim is net terug van vakantie en heeft over drie weken al het EK junioren in Malaga op het programma staan. Om judoritme op te bouwen heeft hij zich ingeschreven voor een European Cup in Saarbrücken, Duitsland (net onder Luxemburg op de grens met Frankrijk). Het is een toernooi voor senioren (+21 jaar), een klasse waar hij volgend jaar pas naartoe gaat en dus een mooie gelegenheid om hier vast eens aan te ruiken. Hij kan vandaag lekker judoën zonder druk, maar moet met het EK in het vooruitzicht natuurlijk wel heel zien te blijven.
Read More...
Stacks Image 1545

Junior European Cup Berlin

Vandaag stond de voor Jim laatste European Cup voor junioren op het programma. Volgend jaar is hij immers senior en de rest van het jaar zal hij geen junior cups meer doen. De locatie is (Oost) Berlijn, het aantal judoka's in Jim z'n klasse (tot 81 kilo) is een kleine 50 en de bezetting is echt bizar sterk. Alle Russen en voormalig Russen zijn hier paraat. Het toernooi is sterker bezet dan een EK omdat ze hier allemaal mee mogen doen i.p.v. slechts twee per land. Je moet dus een beetje geluk met de loting hebben om hier in de buurt van het podium te geraken.
Read More...
 Pagina 1 / 3  >>