Stacks Image 4826
Inchecken

Tonbridge Judo Trainingskamp

Vandaag ging Jim naar Engeland voor een 3-daags internationaal trainingskamp. Hij vloog (samen met nog een paar judoka’s en coaches) vanaf Rotterdam Airport, dus lekker dichtbij. Het bleek om alleen randori-trainingen te gaan. Kortom non-stop sparren met steeds wisselende tegenstanders van grote klasse. Voor het eerst judoën met o.a. Japanners, Kazachen, Oekraïners, en Moldaviërs. De Japanners waren bijvoorbeeld bliksemsnel en de Russen stonden als een (oost)blok beton. De terugreis was door ijs en sneeuwval erg spannend en leidde uiteindelijk naar Schiphol. Al met al kwam Jim heel enthousiast terug en was hij een weliswaar zware maar fantastische ervaring rijker.
Read More...
Stacks Image 4830
Jim (boven) scoort ippon met een sankaku

Topjudotoernooi Haarlemmermeer

Vandaag naar Nieuw-Vennep, voor het Topjudotoernooi Haarlemmermeer 2009. Een enorm toernooi; 748 deelnemers van 72 verschillende judoclubs uit Nederland, België en Duitsland. Nieuw-Vennep (een dorp in de gemeente Haarlemmermeer dat nog maar 150 jaar geleden is ontstaan uit de drooglegging van een enorm meer) had in 1958 slechts 3000 inwoners, nu zijn dat er meer dan 30.000. Maar dit terzijde. Er waren 4 poules van Jim zijn gewicht, en aan het deelnemersveld te zien zou het zwaar worden vandaag.
Read More...
Stacks Image 4787
V.l.n.r. in het wit: Jelle, Hidde, Mike (van Eijk), Jim, Michael en Boy

NK teams -17 jaar in Enschede

Vandaag ging de reis naar de NK onder 17 jaar voor teams in de Diekmanhal te Enschede (wekkertje stond op 4.15 uur). Er hadden zich 24 herenteams ingeschreven en er zijn 7 gewichtsklassen per team. De gehele nationale judotop onder 17 jaar zat vandaag dus in Twente.
Read More...
Stacks Image 4767
Jim (boven) houdt contact met de mat

Open Zuidlandse onder 18 jaar

Vanochtend naar de Open Internationale Zuidlandse Judokampioenschappen. In Zuidland dus, oftewel in Sland zoals de Slandenaars zelf hun dorp op Voorne-Putten noemen.
Read More...
Stacks Image 4747
Jim maakt een zweefrol. Komt zijn turnachtergrond toch nog mooi van pas. (foto: Eric van der Brink)

Judomarathon

Vandaag wekkertje weer op 5 uur voor de jaarlijkse judomarathon (van 6.00 uur tot 18.00 uur). Niet alleen voor de wedstrijdselectie, maar voor alle judoka’s van Sportschool Slingerland. Een dag vol judo, clinics (John van Eerdenburg), spel en avontuur.
Read More...
Stacks Image 4727
Mathijs, Boy, Mike, Jim, Ruben, Sietse en Jaimy

Theo Meijer teams -15

Vandaag naar Leusden voor een Internationaal Judotoernooi voor teams onder 15 jaar, georganiseerd door de Judoschool van Theo Meijer. Theo Meijer, ooit een begenadigd judoka behaalde o.a. brons (in klasse tot 95 kilo) op de Spelen van 1992 in Barcelona. Dit toernooi staat bekend als een van de zwaarste teamtoernooien van het land. Jim zou vanmiddag ook met het -17 jaar team meedoen, maar dat heeft zich wegens te veel blessures terug getrokken. Einde van de maand is in Enschede het NK -17 jaar voor teams, waar Jim waarschijnlijk wel in actie zal komen.
Read More...
Stacks Image 4707

Zuid-Hollandse voor teams

Vandaag naar Den Haag voor de Zuid-Hollandse judokampioenschappen voor teams, georganiseerd door de Judo Bond Nederland. Vorig jaar werden ze hier eerste dus hadden ze nu de titel te verdedigen. Er waren 5 gewichtsklassen oplopend van -38 t/m -55 kg. Jim zat met zijn 52 kg in de zwaarste categorie, en moest dus ook steeds als laatste judo-en. Hij zat in team 1 van Slingerland/Den Edel (ze hadden met 3 teams ingeschreven).
Read More...
Stacks Image 4687
Jim met Maarten Arens

Amerhaltoernooi in Made

De afgelopen week had Jim herfstvakantie. Helaas werd hij snotverkouden want er stonden een paar hele mooie clinics op het programma. Maandag ging het nog net. Hij kreeg een clinic van Maarten Arens, de huidige bondscoach van de Nederlandse judo heren (en o.a. Europees kampioen -86 kg in 1995). Jim was 3 uur lang zijn uke (het valmaatje waarmee hij alle technieken voordeed) en het was allemaal zeer leerzaam. Dinsdag kwam Aziz Mesaoudi op zijn club lesgeven (Jim ging wel maar zat aan de kant), en woensdag kon hij nog naar Henk Grol maar heeft hij af moeten zeggen. Vandaag gaat het wel weer en staat het Amerhaltoernooi in het Noord Brabantse Made op het programma.
Read More...
Stacks Image 4667

Open Capelse

Vandaag een keer op de fiets, lekker dichtbij naar het toernooi georganiseerd door zijn eigen club. Met dik vierhonderd inschrijvingen best goed bezet, en zeer goed georganiseerd.
Read More...
Stacks Image 4647
Universiteit Osnabrück

Osnatel Cup in Osnabrück

Vandaag was het weer tijd voor een internationale ervaring, en wel een Duitse dit keer. Op naar Osnabrück voor de Osnatel-Cup onder 16 jaar. Dit toernooi is voor de Duitse judoka’s een meetmoment, oftewel een van de toernooien waarbij ze punten kunnen scoren om uiteindelijk een EK of WK plaatsing mee te verdienen. Kortom de Duitse judotop was aanwezig. Ook Nederlandse kampioenen waren er volop, zo zat Gagik Grigorjan bij Jim op de mat. Een beetje gunstige loting zou dus wel leuk zijn, aangezien je hier na een verliespartij direct naar de verliezersronde wordt gestuurd.
Read More...
 Pagina 1 / 3  >>