Stacks Image 4826
Inchecken

Tonbridge Judo Trainingskamp

Vandaag ging Jim naar Engeland voor een 3-daags internationaal trainingskamp. Hij vloog (samen met nog een paar judoka’s en coaches) vanaf Rotterdam Airport, dus lekker dichtbij. Het bleek om alleen randori-trainingen te gaan. Kortom non-stop sparren met steeds wisselende tegenstanders van grote klasse. Voor het eerst judoën met o.a. Japanners, Kazachen, Oekraïners, en Moldaviërs. De Japanners waren bijvoorbeeld bliksemsnel en de Russen stonden als een (oost)blok beton. De terugreis was door ijs en sneeuwval erg spannend en leidde uiteindelijk naar Schiphol. Al met al kwam Jim heel enthousiast terug en was hij een weliswaar zware maar fantastische ervaring rijker.
Read More...
Stacks Image 4830
Jim (boven) scoort ippon met een sankaku

Topjudotoernooi Haarlemmermeer

Vandaag naar Nieuw-Vennep, voor het Topjudotoernooi Haarlemmermeer 2009. Een enorm toernooi; 748 deelnemers van 72 verschillende judoclubs uit Nederland, België en Duitsland. Nieuw-Vennep (een dorp in de gemeente Haarlemmermeer dat nog maar 150 jaar geleden is ontstaan uit de drooglegging van een enorm meer) had in 1958 slechts 3000 inwoners, nu zijn dat er meer dan 30.000. Maar dit terzijde. Er waren 4 poules van Jim zijn gewicht, en aan het deelnemersveld te zien zou het zwaar worden vandaag.
Read More...
Stacks Image 4787
V.l.n.r. in het wit: Jelle, Hidde, Mike (van Eijk), Jim, Michael en Boy

NK teams -17 jaar in Enschede

Vandaag ging de reis naar de NK onder 17 jaar voor teams in de Diekmanhal te Enschede (wekkertje stond op 4.15 uur). Er hadden zich 24 herenteams ingeschreven en er zijn 7 gewichtsklassen per team. De gehele nationale judotop onder 17 jaar zat vandaag dus in Twente.
Read More...
Stacks Image 4767
Jim (boven) houdt contact met de mat

Open Zuidlandse onder 18 jaar

Vanochtend naar de Open Internationale Zuidlandse Judokampioenschappen. In Zuidland dus, oftewel in Sland zoals de Slandenaars zelf hun dorp op Voorne-Putten noemen.
Read More...
Stacks Image 4747
Jim maakt een zweefrol. Komt zijn turnachtergrond toch nog mooi van pas. (foto: Eric van der Brink)

Judomarathon

Vandaag wekkertje weer op 5 uur voor de jaarlijkse judomarathon (van 6.00 uur tot 18.00 uur). Niet alleen voor de wedstrijdselectie, maar voor alle judoka’s van Sportschool Slingerland. Een dag vol judo, clinics (John van Eerdenburg), spel en avontuur.
Read More...
Stacks Image 4727
Mathijs, Boy, Mike, Jim, Ruben, Sietse en Jaimy

Theo Meijer teams -15

Vandaag naar Leusden voor een Internationaal Judotoernooi voor teams onder 15 jaar, georganiseerd door de Judoschool van Theo Meijer. Theo Meijer, ooit een begenadigd judoka behaalde o.a. brons (in klasse tot 95 kilo) op de Spelen van 1992 in Barcelona. Dit toernooi staat bekend als een van de zwaarste teamtoernooien van het land. Jim zou vanmiddag ook met het -17 jaar team meedoen, maar dat heeft zich wegens te veel blessures terug getrokken. Einde van de maand is in Enschede het NK -17 jaar voor teams, waar Jim waarschijnlijk wel in actie zal komen.
Read More...
Stacks Image 4707

Zuid-Hollandse voor teams

Vandaag naar Den Haag voor de Zuid-Hollandse judokampioenschappen voor teams, georganiseerd door de Judo Bond Nederland. Vorig jaar werden ze hier eerste dus hadden ze nu de titel te verdedigen. Er waren 5 gewichtsklassen oplopend van -38 t/m -55 kg. Jim zat met zijn 52 kg in de zwaarste categorie, en moest dus ook steeds als laatste judo-en. Hij zat in team 1 van Slingerland/Den Edel (ze hadden met 3 teams ingeschreven).
Read More...
Stacks Image 4687
Jim met Maarten Arens

Amerhaltoernooi in Made

De afgelopen week had Jim herfstvakantie. Helaas werd hij snotverkouden want er stonden een paar hele mooie clinics op het programma. Maandag ging het nog net. Hij kreeg een clinic van Maarten Arens, de huidige bondscoach van de Nederlandse judo heren (en o.a. Europees kampioen -86 kg in 1995). Jim was 3 uur lang zijn uke (het valmaatje waarmee hij alle technieken voordeed) en het was allemaal zeer leerzaam. Dinsdag kwam Aziz Mesaoudi op zijn club lesgeven (Jim ging wel maar zat aan de kant), en woensdag kon hij nog naar Henk Grol maar heeft hij af moeten zeggen. Vandaag gaat het wel weer en staat het Amerhaltoernooi in het Noord Brabantse Made op het programma.
Read More...
Stacks Image 4667

Open Capelse

Vandaag een keer op de fiets, lekker dichtbij naar het toernooi georganiseerd door zijn eigen club. Met dik vierhonderd inschrijvingen best goed bezet, en zeer goed georganiseerd.
Read More...
Stacks Image 4647
Universiteit Osnabrück

Osnatel Cup in Osnabrück

Vandaag was het weer tijd voor een internationale ervaring, en wel een Duitse dit keer. Op naar Osnabrück voor de Osnatel-Cup onder 16 jaar. Dit toernooi is voor de Duitse judoka’s een meetmoment, oftewel een van de toernooien waarbij ze punten kunnen scoren om uiteindelijk een EK of WK plaatsing mee te verdienen. Kortom de Duitse judotop was aanwezig. Ook Nederlandse kampioenen waren er volop, zo zat Gagik Grigorjan bij Jim op de mat. Een beetje gunstige loting zou dus wel leuk zijn, aangezien je hier na een verliespartij direct naar de verliezersronde wordt gestuurd.
Read More...
Stacks Image 4627
Jim hier gezien op zijn rug in het midden

Kenamju Spaarne Teamtoernooi

Vandaag is de nationale judotop onder 17 jaar in Haarlem voor het 36e (oudste van Nederland) Kenamju Spaarnetoernooi voor judoteams. Jim zit qua gewicht (net over de 50 kg) ongunstig (-55 kg klasse) en zal dus vandaag voornamelijk oudere en zwaardere tegenstanders krijgen. Met zijn 13 jaar gaat hij officieel pas in 2011 naar deze klasse maar alle ervaring telt en hij mocht mee, dus ging hij er voor.
Read More...
Stacks Image 4607
Chris de Korte doet bij Mark Huizinga een inzet voor. Jim (links van het midden) kijkt aandachtig.

Workshop Uchi-Komi

Vandaag stond er een workshop uchi-komi op het programma. Uchi-komi is het oefenen van alleen de inzet van een worp. En dan niet ongeveer, nee het ging vandaag echt over millimeters. Het was heel erg leerzaam!
Read More...
Stacks Image 4587

Judoka van het Jaar 2008-2009

De vakantie zit er op en morgen gaat alles weer beginnen. Afgelopen weken was er voor Jim geen judo, alleen zijn krachttraining ging door. Gisteren was het tijd voor de jaarlijkse barbecue van zijn sportschool. Hier wordt traditioneel de ‘Judoka van het Jaar’ bepaald. Dit middels een geheime lijst waar je voor al je wedstrijden punten op kunt behalen. Omdat het hier om de totale wedstrijdselectie gaat (50 judoka’s), is het zeer lastig om een plek bij de eerste 3 te krijgen, aangezien ook de oudere judoka’s zoals Jelle en Hidde (2e op het afgelopen NK onder 17 jaar) Wolterbeek meedingen.
Read More...
Stacks Image 4567

Kent International Open in Londen

Als beloning voor zijn inzet en prestaties van het afgelopen seizoen, mocht Jim met een aantal judoka’s van zijn club dit weekend naar Londen voor de Kent International Judo Championships 2009. Het toernooi was op zaterdag, dus hebben we er gelijk maar een uitje van gemaakt. Vrijdagochtend weg met de auto op de boot vanaf Duinkerken naar Dover, en zondagavond weer thuis.
Read More...
Stacks Image 4547
Jim (links) met watje in zijn bloedneus

Mahorokan Westland Toernooi

Vandaag naar ‘s-Gravenzande voor het Mahorokan Westland toernooi. Voor Jim veel onbekende tegenstanders hier (op 1 na, waarover later meer).
Read More...
Stacks Image 4527

Talententeamcompetitie -15

Vandaag naar Eindhoven waar Jim een trainingsstage heeft van 2 dagen met de gehele talentenselectie (250 deelnemers) van de Judo Bond Nederland. Onderdeel van deze stage is ook een teamcompetitie tussen de 7 districten. Een team bestaat uit 15 deelnemers, jongens en meisjes oplopend in gewichtsklasse. De districtstrainers selecteren de judoka’s en Jim is geselecteerd voor team 1 van Zuid Holland (een hele eer!). Je kunt alleen deel uitmaken van deze talentenselectie als je op het podium van de Districtskampioenschappen hebt gestaan, en je zodoende hebt geplaatst voor het NK. Zo’n beetje alle nummers 1, 2 en 3 van de NK in de verschillende gewichtsklassen zijn hier aanwezig, dus een zwaarder toernooi in Nederland is (op papier) niet denkbaar. De judoka’s die niet zijn geselecteerd voor de teams krijgen tijdens de teamcompetitie een clinic van Dennis van der Geest (ook leuk).
Read More...
Stacks Image 4507

Ippon Trophy Antwerp

Vandaag (zondag) wekkertje op 5:30 uur en op naar de rechteroever van de Schelde. Voor de Ippon Trophy Antwerp, het grootste (958 deelnemers) internationale judo-evenement van België, met judoka’s uit 10 Europese landen en nationale en internationale selecties. Een mooi toernooi om ervaring op te doen met het internationale judo. Hoewel we vooraf door meerdere partijen gewaarschuwd werden dat de scheidsrechters hier nogal eens iets te vaderlandsgezind konden zijn. We zouden zien.
Read More...
Stacks Image 4487

Open Wijkse

Vandaag naar Wijk bij Duurstede, aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug. Volop kastelen en mooie fietsroutes, maar we gingen natuurlijk voor het judo. De Open Wijkse is een klein toernooi (max. 300 judoka’s). Jim zijn klasse (tot 50 kilo) is verdeeld over 3 matten, van deze matten zullen de nummers 1 en 2 elkaar dan in kruisfinales weer gaan treffen. Naast veel onbekende judoka’s is ook de beresterke Jordy Huffenreuter, de nummer 3 van Midden Nederland (zowel in de -15 als in de -17 jaar) aanwezig. Kon nog leuk worden dus.
Read More...
Stacks Image 4467

Almeers Open

Vandaag naar het prachtige topsportcentrum (met plaats voor 3000 toeschouwers) in de snelst groeiende nieuwe stad van Europa, Almere. Sinds Jim zijn laatste toernooi (6 weken geleden) is hij zo’n 4 kilo (!) aangekomen, wat betekent dat hij nu in plaats van in de
-46 kg in de -50 kg zal gaan uitkomen. In Almere aangekomen bleek het deelnemersveld erg sterk te zijn (o.a. zaten de nummers 2 en 3 van Nederland bij Jim op de mat).
Read More...
Stacks Image 6735

In de krant!

Vandaag (op zijn dertiende verjaardag) staat Jim in de krant!
Read More...
Stacks Image 4427

District Kampioenschap -15

Wellicht een beetje veel van het goede, 2 zware judotoernooien in 1 weekend, maar ja. Vandaag toch maar naar Den Haag voor de Districtskampioenschappen tot 15 jaar. De eerste vier, plaatsen zich hier voor het NK -15 en Jim zou hier, gezien zijn staat van dienst, toch wel bij moeten zitten. Maar het blijft een spel met risico’s en scheidsrechters, dus zekerheid heb je nooit.
Read More...
 Pagina 1 / 2  >>

MenuLogoWeblogHomeOrange

MenuLogoSponsor