Stacks Image 1571
Jim en het 135 meter hoge London Eye reuzenrad

Tonbridge Training Camp

Dit jaar had Jim z’n club besloten om niet naar het jaarlijkse trainingskamp in Tonbridge, Engeland te gaan. In plaats hiervan zouden ze naar trainingskampen in Haarlemmermeer, Hoogvliet en Koksijde gaan. Jim had echter gehoord dat er een groot aantal Japanners en Russen naar Tonbridge zouden afreizen...
Read More...
Stacks Image 2073

Flanders Judocup

Jim heeft afgelopen maandag op de training in Hoogvliet z’n duim flink gekneusd en vrijdag werd hij plotsklaps snipverkouden. Geen ideale omstandigheden voor een judotoernooi dus, maar omdat vandaag alweer z’n laatste toernooi van het jaar is heeft hij besloten om toch maar gewoon te gaan. Zo gezegd zo gedaan, op naar het Belgische Lommel voor de Flanders Judocup. De sporthal ligt nabij de Lommelse Sahara, een prachtige omgeving waar veel zilverzand gewonnen wordt ten behoeve van de glasindustrie.
Read More...
Stacks Image 2092

Lotto NK Judo

Vandaag is het dan weer zover: het Lotto NK Judo voor senioren in het Topsportcentrum Rotterdam. Judo voor senioren klinkt misschien als bejaardenjudo maar dat is het zeker niet :) In het jaar dat je 21 wordt ga je van de junioren over naar de senioren. Jim (18) is vandaag dan ook de jongste judoka in z’n klasse.
Read More...
Stacks Image 2033

Nederlands Kwalificatie Toernooi

Vandaag naar Eindhoven voor het Nederlands Kwalificatie Toernooi voor senioren. Het NKT is een toernooi zonder prijsuitreiking, het gaat er alleen om directe plaatsing voor het grote Lotto NK judo. Jim is officieel pas in 2017 een senior, maar aangezien hij vorig jaar hier een stunt uit wist te halen is hij er vandaag ook weer bij.
Read More...
Stacks Image 2013

Junior European Cup Berlijn

Dit weekend stond er een European Cup Juniors in Berlijn op het programma. Voor Jim al weer z’n derde keer hier, en aangezien Berlijn echt te gek is vlogen wij er graag weer achteraan.
Read More...
Stacks Image 1993

Junior European Cup Wroclaw

Een tijdje terug hoorde Jim bij een bondstraining dat hij mee mocht naar Polen. Hij had toen nog geen idee waar en wanneer, maar het was wel weer een hele eer. Het bleek om de European Cup Juniors in Wroclaw te gaan.
Read More...
Stacks Image 1973
V.l.n.r Tom Goemaat (+90 kg), Hidde Wolterbeek (-90 kg), Jim (-81 kg), Kenneth Henneveld (-73 kg) en Dean Sonder (-66 kg)

Lotto Nationale Judo League

School is klaar. Jim z’n gemiddelde schoolexamencijfer was een 7, zijn gemiddelde landelijk examencijfer was een 5 en zijn gemiddelde eindcijfer was dus een 6. Volgens de norm van 2011 en alle jaren daarvoor zou hij nu z’n vwo diploma hebben gehad… Maar vanaf 2012 (met dank aan Marja van Bijsterveldt, CDA) moet het gemiddelde van je landelijk examen een 5,5 zijn en dat was het niet. Tevens mag je slechts in 1 vak herexamen doen, en daarmee heeft hij zijn gemiddelde niet voldoende mee kunnen optrekken. Vreselijk balen, maar het is helaas niet anders.
Read More...
Stacks Image 1953

Junior European Cup Leibnitz

Terwijl Jim onlangs stevig zat te blokken voor z’n Centraal Examen werd hij gebeld met de mededeling dat hij door de Judobond was geselecteerd voor deelname aan een Europese Cup voor junioren (onder 21 jaar) in Leibnitz, Oostenrijk. Superleuk en een mooie opsteker zo als eerstejaars! De examens zitten er inmiddels op. Het wachten is nu tot donderdag 12 juni ...
Read More...
Stacks Image 1933
Jim op camping 'de Paal'

Soeverein Judo Cup

Vandaag naar Lommel in het Belgische Limburg voor de 24ste editie van de Soeverein Judo Cup (voor 2011 was dit de Agglorex Trofee). Een groot internationaal toernooi met zo’n 700 judoka’s. Op de heenweg kwamen we langs camping ‘de Paal’ in Bergeijk, jarenlang Jim zijn favoriete camping. Vele zomervakanties hebben we hier doorgebracht.
Read More...
Stacks Image 1913

International Masters Bremen

Nee nog steeds geen verjaardag vieren, dit weekend stond immers het ‘International Masters Bremen’ op het programma. Er was echter één maar, en dat was dat Jim vorig weekend een souvenir uit Portugal had meegenomen in de vorm van buikgriep. Ik zal de details achterwege laten maar hij was 4 kilo afgevallen en zit inmiddels dichter bij de 73 kilo dan bij de 81. Even getwijfeld om naar Bremen te gaan maar hij had er veel zin in en dat is uiteindelijk toch waar het allemaal om draait. En dus: einpacken und wegwezen!
Read More...
 Pagina 1 / 2  >>