Stacks Image 554

Callant Cup

Jim z’n seizoen leek na z’n voet- en nekblessure nu klaar te zijn, ware het niet dat hij aan z'n Belgische vrienden van Judo Izegem had beloofd om mee te doen aan de laatste dag van de Callant Cup (de Vlaamse clubkampioenschappen). Na veel twijfel en fysio bezoeken, heeft hij besloten om ze niet te laten zitten en is vandaag dus toch afgereisd naar Gent.
Read More...
Stacks Image 598
Jim tweede van linksonder

The Hague Grand Prix

Na Podgorica van vorige week staat vandaag Den Haag op het programma. Het is lang geleden dat er een wereldtop toernooi in Nederland is gehouden, maar de komende vier jaar mag Den Haag een Grand Prix (onderdeel van de International Judo Federation World Tour) organiseren. Kortom een toernooi van het allerhoogste niveau. Jim zit vanwege z’n studie niet 24/7 op Papendal en ‘krijgt’ normaal gesproken geen Grand Prix, maar omdat Nederland het gastland is mogen ze in iedere klasse maar liefst 4 judoka’s afvaardigen, en dus konden ze natuurlijk niet om de meervoudig Nederlands kampioen heen.
Read More...
Stacks Image 685

EK -23 in Podgorica

Eindelijk was het dan zover, het EK tot 23 jaar in Podgorica, Montenegro. De maandag vóór het EK werd hij geïnterviewd door een verslaggeefster van het AD. Hij vertelde haar dat hij topfit was, en dat was ook zo. Diezelfde maandagavond zou hij nog één van z’n laatste trainingen doen, en bij de allerlaatste randori van de avond lijkt het dan alsnog mis te gaan. Zijn veel zwaardere sparringpartner kwam ongelukkig en hard op Jim z’n rechtervoet terecht. Er klonk een krak! Jim had pijn, z’n voet werd dik en hij kon er niet meer op staan. Een slechtere timing was niet mogelijk, het hele jaar had immers in dienst gestaan van plaatsing op dit EK. Zenuwslopende momenten zouden die week nog volgen.
Read More...
Stacks Image 725

Bijzondere promotie

Jim haalde z'n zwarte band (1e dan) toen hij 15 jaar was. En wat blijkt: in het bondsvademecum van de Judo Bond Nederland staat een hoofdstuk aangaande bijzondere promoties …
Read More...
Stacks Image 745

Nederlands kampioenschap

Vandaag strijdt de Nederlandse judotop in het Topsportcentrum Almere om de nationale titels. Eerder deze maand waren de plaatsingswedstrijden, waarbij de beste 8 judoka’s zich direct plaatsten voor dit NK. Jim is de titelverdediger in de klasse tot 81 kilo en is zodoende automatisch geplaatst. Ook kan de Judobond nog maximaal 4 wildcards uitdelen. Kortom, in Jim z’n klasse strijden vandaag de beste 12 judoka’s van Nederland.
Read More...
Stacks Image 765

Senior European Cup Bratislava

De EJU (European Judo Union) houdt een ranglijst bij, gebaseerd op de behaalde resultaten bij alle (18) Senior European Cups van de afgelopen twee jaar, en Jim staat momenteel op de eerste plaats op deze Europese ranglijst. En ja, daar mag best even voor geklapt worden :) Zodoende is hij vandaag op de Senior European Cup in Bratislava, Slovenië als eerste geplaatst.
Read More...
Stacks Image 785

Senior European Cup Saarbrücken

Van de 6 meetmomenten voor het EK tot 23 jaar staat vandaag nummer 5 op het programma, de Senior European Cup in Saarbrücken. Jim staat er goed voor, bij de vorige 4 meetmomenten stond hij (in zijn eerste jaar als senior) er al bij 2 op het podium.
Read More...
Stacks Image 851

Bundesliga (kampftag 4)

Op de vierde wedstrijddag van de Duitse Bundesliga wordt het vandaag erop of eronder. De inzet is een plek bij de laatste vier, dan plaats je je voor de kwartfinales later dit jaar. De beste vier teams uit Noord-Duitsland worden dan samengevoegd met de beste vier uit Zuid-Duitsland. Jim’s team ‘Judo in Holle’ zit in Groep Noord.
Read More...
Stacks Image 875

Senior European Cup Celje-Podcetrtek

Één van de door de Judo Bond Nederland aangewezen meetmomenten voor uitzending naar het EK tot 23 jaar is de Senior European Cup in Celje-Podcetrtek, Slovenië. Omdat Jim vorig jaar een meetmoment had laten schieten, ging ondanks dat hij de beste papieren had toen het EK aan z’n neus voorbij. Dit jaar dus maar trouw alle meetmomenten proberen te bezoeken…
Read More...
Stacks Image 878

Bundesliga (kampftag 3)

Wegens de file-stress van de laatste keer is Jim nu maar de avond tevoren naar Duitsland gaan rijden. Vandaag staat namelijk derde wedstrijddag van de Bundesliga op het programma, waarop zijn team Holle het team van JC 66 Bottrop ontvangt.
Read More...
Stacks Image 911

Liga Nacional de Clubes III

Tussen zijn Bundesliga wedstrijden door vloog Jim gisteren naar Madrid voor de finaleronde van de Spaanse competitie voor clubteams. Ze hebben daar trouwens een compleet andere wedstrijdvoorbereiding dan Jim normaal heeft. Gisteravond heeft hij namelijk eerst meegetraind met z’n team (hij traint nooit de dag voor z'n toernooi) om vervolgens na de training om 11 uur ’s avonds nog een restaurantje op te zoeken om met z’n allen te gaan eten. Rare jongens die Spanjaarden :)
Read More...
Stacks Image 931

Bundesliga (kampftag 2)

Vanochtend ging Jim op pad voor de tweede wedstrijddag van de Duitse Bundesliga. Zijn bestemming was Holle, zo’n viereneenhalf uur rijden. Hij was ruim op tijd weggegaan, maar kwam bij Hannover vreselijk in de file terecht. Na een surplace van zo’n anderhalf uur begon hij hem aardig te knijpen, en anders zijn team 'Judo in Holle' wel. Ze moeten namelijk als team naar de weging en het was heel erg de vraag of hij deze ging halen …
Read More...
 Pagina 1 / 2  >>