Stacks Image 851

Bundesliga (kampftag 4)

Op de vierde wedstrijddag van de Duitse Bundesliga wordt het vandaag erop of eronder. De inzet is een plek bij de laatste vier, dan plaats je je voor de kwartfinales later dit jaar. De beste vier teams uit Noord-Duitsland worden dan samengevoegd met de beste vier uit Zuid-Duitsland. Jim’s team ‘Judo in Holle’ zit in Groep Noord.

Momenteel staan ze op de vierde plaats. Bij winst is de kwartfinale dus zeker bereikt, bij verlies of gelijkspel zijn ze afhankelijk van de uitslagen van andere teams.

De tegenstander van vandaag is het team van SUA Witten en één ding was duidelijk, het zou een loodzware dag worden. Weliswaar slechts twee partijen, maar wel op het allerhoogste niveau. Er gaat (voor judo-begrippen) best veel geld om in de Bundesliga, en vaak geldt dan dus hoe meer geld een club heeft des te betere judoka’s ze in kunnen huren.

Jim heeft trouwens zojuist anderhalve rol tape verdeeld over z’n lichaam. Een enkel, een duim en een vinger zijn vastgezet. Ondanks dat je het heel vaak ziet bij anderen, judoot Jim meestal zonder tape en zonder pijn. Zijn lijf en geest zijn duidelijk toe aan rust en vakantie. Na vandaag nog een European Cup met trainingsstage in Saarbrücken en dan kan het pitje even wat lager.

GAME-1
Jim z’n eerste tegenstander is Martin Matijass. Twee maal eerder troffen ze elkaar (Kaunas en Zürich). Eenmaal ging de winst naar Jim en eenmaal naar Matijass. Aan elkaar gewaagd dus.

hw17IMG_5251
Je zag dit ook terug in het judo. Inzetten kwamen over en weer maar het bleef lang zonder score. Matijass is goed in overnames en wachtte vaak op inzetten van Jim. Tot twee keer toe wist Matijass een klein punt te scoren middels deze overnames en wist hij zelf telkens net aan een tegenscore te ontsnappen. Matijass won uiteindelijk op punten.

hw17IMG_5306
hw17IMG_5307
hw17IMG_5309Jim (geel) neemt een lage schouderworp over, helaas zonder score

GAME-2
De tweede partij is tegen de Belg Matthias Casse. Casse won onlangs het European Open in Katowice en is een technisch zeer begaafde judoka en altijd een plezier om naar te kijken. Ook zij troffen elkaar twee keer eerder, en ook hier geldt dat ze beiden een keer aan het langste én dus ook aan het kortste eind hebben getrokken. Wederom aan elkaar gewaagd dus.

hw17IMG_5535

De partij leek dan ook wel op de eerste met dat verschil dat het muntje nu Jim z’n kant op leek te vallen. Twee punten stond hij inmiddels voor toen hij met een schitterende beenworp, een ko-uchi-gari (een van de meest traditionele worpen) een ippon wist te scoren. Hieronder wat foto's van de partij.

hw17IMG_5543
hw17IMG_5555
hw17IMG_5560
hw17IMG_5601
hw17IMG_5031
hw17IMG_5620Foto's van de partij tegen Casse (foto's: Kathrin Stille)

Van de zeven partijen na de pauze wisten alleen Jim en de ingehuurde Mistral Janssen hun partij te winnen. Jim won net als de vorige keer de prijs voor het mooiste judo van de dag, maar als team verloren ze uiteindelijk met 5 tegen 9 en wisten ze zich zodoende niet te plaatsen voor de kwartfinales. Positief is dat ze niet degraderen en dus volgend jaar (best bijzonder voor zo’n klein cluppie) wederom deel mogen nemen in deze allerhoogste klasse.

Back

MenuLogoWeblogHomeOrange

MenuLogoSponsor