Stacks Image 2095
Donny, Henk-Jan, Jorian, Jim, Jeffrey, Dean, Matthijs, Ziggy en zzzzzzz Ruben (foto: Rien van Harten)

Tonbridge Training Camp

Vandaag gaat Jim (voor de 4e keer alweer) op weg naar Tonbridge voor een internationaal trainingskamp. Woensdagochtend heen en zaterdag na de ochtendtraining weer terug. Tonbridge (40 kilometer ten zuidoosten van Londen) is een leuk stadje waar ze over het algemeen maar weinig van zien. Er wordt namelijk 2x en soms zelfs 3x per dag zo’n 2 uur keihard getraind en tussendoor geslapen. Het zijn voornamelijk randori trainingen, oftewel non-stop oefenpartijen tegen internationale tegenstanders. Supergoed voor je ervaring want hier in Nederland kom je (hoe goed ze ook zijn) toch steeds dezelfde tegenstanders tegen.
Read More...
Stacks Image 3381

NK Teams -17 in Markelo

Vandaag zijn de Nederlandse Kampioenschappen judo voor teams tot 17 jaar in Markelo, een van de oudste dorpen van Twente (Oost Overijssel). Ze moesten om 8 uur wegen dus het wekkertje stond op 4.45 uur, dan heb je tenminste nog eens wat aan je vrije zaterdag ;) Het heeft gisteren flink gesneeuwd en vannacht gevroren dus het zou best wel eens glad kunnen zijn. Op tijd weg dus.
Read More...
Stacks Image 3361

Int. Teamtoernooi Theo Meijer

Vandaag vroeg uit de veren voor het 16e jaarlijkse teamtoernooi van Theo Meijer in Leusden. Traditioneel een sterk bezet toernooi wat door velen gezien wordt als een goede voorbereiding op het NK -17 voor teams. Een team bestaat uit 7 judoka’s, die in oplopende gewichtsklassen tegen elkaar judoën (-46, -50, -55, -60, -66, -73, +73 kg). Jim (-73) zit voor school midden in een zware toetsperiode en had dit weekend eigenlijk uitgeroosterd om te leren. Hij laat daarom morgen de Open Bredase Judo Kampioenschappen schieten, maar bij een teamtoernooi kan hij z’n cluppie natuurlijk niet in de steek laten. Kortom boeken mee in de sporttas en op naar Leusden.
Read More...
Stacks Image 3341

Amerhaltoernooi in Made

Na het seniorengeweld van vorige week op het NKT staat er vandaag weer een toernooi in z’n eigen leeftijdsklasse op het programma. En wel het Amerhaltoernooi in het Noord-Brabantse Made (de May in het Broabants). Dit jaar zijn hier voor het eerst ook Duitse en Belgische clubs uitgenodigd. Jim heeft van de week een paar trainingen laten schieten omdat hij op het NKT een tussenribspier heeft verrekt. Sommige bewegingen zijn nog steeds pijnlijk, maar hij wil wel meedoen. Als het niet gaat kan hij gewoon stoppen, er hangt hier immers niets van af.
Read More...
Stacks Image 3321

Nationaal Kwalificatie Toernooi

Van het een komt het ander, en omdat Jim knap en onverwacht bij de senioren in district Zuid-Holland onlangs derde wist te worden mocht hij vandaag naar het Nationaal Kwalificatie Toernooi (NKT) in Eindhoven. De eerste 6 judoka’s plaatsen zich hier voor het Lotto NK Judo. Als je het deelnemersveld bekijkt een schier onmogelijke opdracht, maar hier te mogen staan is op zich al eer en belevenis genoeg.
Read More...
Stacks Image 3301

District Kampioenschap senioren

Daar zijn we weer. Jim heeft na een zeer intensief half jaar heerlijk en verdiend vakantie gevierd. Toen hij onlangs weer ging trainen bij z’n club (hij traint overigens met veelal oudere judoka’s) deelde zijn sensei HenkJan aan het eind van de les deelnameformulieren uit voor de District Kampioenschappen voor senioren. Jim had weer veel zin in judo, en aangezien dit DK voor senioren het eerste toernooi na de vakantie was besloot hij gewoon een deelnameformulier aan te pakken en in te schrijven. Voor de goede orde: Jim (16) zit nu nog in de klasse onder 17 jaar, gaat volgend jaar naar de klasse tot 20 jaar (junioren) en wellicht in 2016 pas naar de senioren.
Read More...
Stacks Image 3281

Mitesco's judoblog

Mitesco, een judoka met een boodschap, heeft een interessant judoblog waarin het judo (in de meest traditionele vorm) van alle kanten wordt belicht. Vandaag werd Jim hierin genoemd (en geroemd). Klik hier om naar dit blog te gaan.
Read More...
Stacks Image 3261

EK -17 in Bar, Montenegro

Na een lange weg, die begon in januari op het Dutch Open, heeft Jim het hoogst haalbare doel van dit jaar (voor een Nederlandse judoka tot 17 jaar) bereikt: deelname aan de Europese Kampioenschappen tot 17 jaar in Bar, Montenegro.
Read More...
Stacks Image 6737

Het Kanaal

Leuk interview in de lokale krant.
Read More...
Stacks Image 3221

Cadet European Cup Bielsko-Biala

Met de gehele EK-selectie vloog Jim ter voorbereiding naar de European Cup Cadets in Bielsko-Biala (Zuid Polen). Donderdag heen en maandag weer terug. In eerste instantie twijfelden wij of we er achteraan zouden gaan, maar al snel hoorden we om ons heen dat het in de buurt liggende Krakau tot een van de mooiste steden van Europa behoord. En inderdaad bleek het het een fantastische stad te zijn.
Read More...
Stacks Image 3201

EJU Training Camp Berlin

Afgelopen maandag en dinsdag was er aansluitend aan de European Cup Cadets in Berlijn een trainingskamp georganiseerd door de EJU (European Judo Union). Zowat alle deelnemers (uit 27 landen) deden hieraan mee. Kortom, trainen met de Europese top, wat wil je nog meer. Zwaar maar leerzaam. Jim kwam dan ook gesloopt maar helemaal blij terug uit Berlijn. Een ervaring om nooit meer te vergeten.
Read More...
Stacks Image 3181

Cadet European Cup Berlin

Vandaag (zondag) had Jim de laatste van de zes meetmomenten (voor EK plaatsing), de European Cup for Cadets in Berlijn. Vrijdagochtend gingen de judoka’s en coaches rijden, en wij vlogen er achteraan.
Read More...
Stacks Image 3161

EJU Training Camp Teplice

Aansluitend aan de European Cup for Cadets in Teplice (Cadets zijn trouwens judoka's tot 17 jaar) was er nog een trainingskamp. Het kamp was meerdere dagen, maar de Nederlanders bleven alleen de maandag. Er was een ochtendtraining en een middagtraining. De trainingen waren gesplitst in een groep onder de 66kg en een groep boven de 66kg. De groepen deden steeds om en om een randori (oefenwedstrijd zonder scheidsrechter). Jim z’n sensei HenkJan wilde dat Jim in de ochtend in zijn eigen categorie meedeed (-66kg) en in de middag in allebei de categorieën. Kortom, dubbele randori’s zonder rust. Maar in de overwinningsroes waarin hij verkeerde maakte het hem allemaal niets meer uit. Waar hij bij andere internationale trainingsstages moest leuren om met andere toppers te mogen trainen, kwamen ze dit keer naar Jim toe. Hij genoot met volle teugen. Ook de sfeer onderling was supergoed. Al met al een ervaring om nooit meer te vergeten.
Read More...
Stacks Image 3141

Cadet European Cup Teplice

Vandaag de eerste European Cup for Cadets van Jim ooit. Nooit eerder stond hij op een toernooi van dit kaliber. Hij ging vrijdagochtend heel vroeg met een bus vol Nederlandse topjudoka’s en coaches op weg naar Teplice in Tsjechië. Ouders werden uitgezwaaid en achter gelaten. Maar laten wij nou toevallig een weekendje Praag geboekt hebben ;)
Read More...
Stacks Image 3121

NK -17

Allereerst even melden dat Jim op basis van inzet en prestatie door z’n talentcoach (Mark van der Ham) is geselecteerd voor de ‘European Cadet Cup’ (en trainingskamp) in Teplice, Tsjechië (21-24 april). Teplice is het 5e van de 6 meetmomenten die dit jaar meetellen voor de EK plaatsing. Helemaal geweldig!
Read More...
Stacks Image 3101
Jim linksboven (sensei HenkJan lachend in het midden)

Training Camp Hannover

Aansluitend aan het International Masters toernooi in Bremen vond een tweedaags trainingskamp plaats in het Olympisch trainingscentrum in Hannover. Het volledige Japanse nationale team dat in Bremen op de mat stond was ook afgereisd naar Hannover. Totaal stonden er zo’n 400 judoka’s uit alle windstreken op de mat. Sterke trainingspartners zijn in judo heel belangrijk, en als die deze dagen ergens te vinden waren dan was het hier in Hannover. Jim heeft het ontzettend naar zijn zin gehad en er zwaar en veel (zo’n 10 uur in twee dagen) getraind.
Read More...
Stacks Image 3081

International Masters Bremen

Nadat Jim zich onlangs op het Dutch Open heeft kunnen meten met Europese toppers kon hij dat vandaag in Bremen, op het ‘International Masters Bremen’ met wereld toppers. Er waren in Bremen (verspreid over 2 dagen) zo'n 900 deelnemers uit 22 verschillende landen. Vorig jaar waren de Japanners vanwege de tsunami (11 maart 2011) niet gekomen, maar dit jaar waren ze ruim aanwezig. Maar ook Russen, Brazilianen en noem maar op. Jim z’n club Slingerland, die inmiddels al aardig wat toppers heeft voortgebracht, heeft nog nooit iemand hier op het podium gehad. Jim z’n missie was, naast ervaring opdoen op dit hoogste niveau, om zoveel mogelijk potten te kunnen judoën. Als je hier een partij verliest mag je alleen herkansen als degene waarvan je hebt verloren de poule winnaar wordt. Anders is het toernooi direct voor je afgelopen.
Read More...
Stacks Image 3061

District Kampioenschap -17

Vandaag vonden in Den Haag de Zuid-Hollandse judokampioenschappen tot 17 jaar plaats. Ook de andere 6 judo districten in Nederland hebben dit weekend hun districtskampioenschappen. Alle nummers 1 en 2 (14 in totaal) plaatsen zich voor het NK in april. Het beloofde dus een spannende dag te worden. Op papier zou het Jim moeten lukken om zich te plaatsen, maar papier is geen judomat (oude Japanse wijsheid;).
Read More...
Stacks Image 3041

Open West-Brabantse

Vandaag naar de 14e Open West-Brabantse Judokampioenschappen in Wouw. Normaal gesproken is dit een redelijk sterk bezet toernooi, maar dit jaar is het door de Judo Bond Nederland uitgeroepen tot meetmoment. Dit betekent dat het meetelt voor de EK ranking (Jim staat momenteel op de tweede plek). Of er 1 of 2 judoka’s per gewicht naar het Europees Kampioenschap op 22-24 juni in Bar (Servië en Montenegro) gaan is nog niet bekend, maar spannend is het wel. Kortom de Nederlandse judotop onder 17 jaar is vandaag in Wouw.
Read More...
Stacks Image 3021

Zwarte band

Vandaag was het dan eindelijk zover. Het moment waar hij echt al jaren naar uit keek: zijn eerste danexamen. Oftewel op voor z’n zwarte band. In het jaar dat je 16 wordt mag je examen doen. Vandaag was daar de eerste gelegenheid voor, die Jim natuurlijk gelijk had aangegrepen. Hij hoeft ‘slechts’ een half examen te doen omdat hij genoeg wedstrijdpunten heeft. Zonder die wedstrijdpunten had hij ook nog kata’s (stijloefeningen met reeksen vastgelegde bewegingen) moeten doen. Nu had hij alleen het vrije deel (maximaal 7 minuten) waarin je zo’n beetje alle facetten van het judo moet laten zien.
Read More...
 Pagina 1 / 2  >>

MenuLogoWeblogHomeOrange

MenuLogoSponsor