Stacks Image 2095
Donny, Henk-Jan, Jorian, Jim, Jeffrey, Dean, Matthijs, Ziggy en zzzzzzz Ruben (foto: Rien van Harten)

Tonbridge Training Camp

Vandaag gaat Jim (voor de 4e keer alweer) op weg naar Tonbridge voor een internationaal trainingskamp. Woensdagochtend heen en zaterdag na de ochtendtraining weer terug. Tonbridge (40 kilometer ten zuidoosten van Londen) is een leuk stadje waar ze over het algemeen maar weinig van zien. Er wordt namelijk 2x en soms zelfs 3x per dag zo’n 2 uur keihard getraind en tussendoor geslapen. Het zijn voornamelijk randori trainingen, oftewel non-stop oefenpartijen tegen internationale tegenstanders. Supergoed voor je ervaring want hier in Nederland kom je (hoe goed ze ook zijn) toch steeds dezelfde tegenstanders tegen.
Read More...
Stacks Image 3381

NK Teams -17 in Markelo

Vandaag zijn de Nederlandse Kampioenschappen judo voor teams tot 17 jaar in Markelo, een van de oudste dorpen van Twente (Oost Overijssel). Ze moesten om 8 uur wegen dus het wekkertje stond op 4.45 uur, dan heb je tenminste nog eens wat aan je vrije zaterdag ;) Het heeft gisteren flink gesneeuwd en vannacht gevroren dus het zou best wel eens glad kunnen zijn. Op tijd weg dus.
Read More...
Stacks Image 3361

Int. Teamtoernooi Theo Meijer

Vandaag vroeg uit de veren voor het 16e jaarlijkse teamtoernooi van Theo Meijer in Leusden. Traditioneel een sterk bezet toernooi wat door velen gezien wordt als een goede voorbereiding op het NK -17 voor teams. Een team bestaat uit 7 judoka’s, die in oplopende gewichtsklassen tegen elkaar judoën (-46, -50, -55, -60, -66, -73, +73 kg). Jim (-73) zit voor school midden in een zware toetsperiode en had dit weekend eigenlijk uitgeroosterd om te leren. Hij laat daarom morgen de Open Bredase Judo Kampioenschappen schieten, maar bij een teamtoernooi kan hij z’n cluppie natuurlijk niet in de steek laten. Kortom boeken mee in de sporttas en op naar Leusden.
Read More...
Stacks Image 3341

Amerhaltoernooi in Made

Na het seniorengeweld van vorige week op het NKT staat er vandaag weer een toernooi in z’n eigen leeftijdsklasse op het programma. En wel het Amerhaltoernooi in het Noord-Brabantse Made (de May in het Broabants). Dit jaar zijn hier voor het eerst ook Duitse en Belgische clubs uitgenodigd. Jim heeft van de week een paar trainingen laten schieten omdat hij op het NKT een tussenribspier heeft verrekt. Sommige bewegingen zijn nog steeds pijnlijk, maar hij wil wel meedoen. Als het niet gaat kan hij gewoon stoppen, er hangt hier immers niets van af.
Read More...
Stacks Image 3321

Nationaal Kwalificatie Toernooi

Van het een komt het ander, en omdat Jim knap en onverwacht bij de senioren in district Zuid-Holland onlangs derde wist te worden mocht hij vandaag naar het Nationaal Kwalificatie Toernooi (NKT) in Eindhoven. De eerste 6 judoka’s plaatsen zich hier voor het Lotto NK Judo. Als je het deelnemersveld bekijkt een schier onmogelijke opdracht, maar hier te mogen staan is op zich al eer en belevenis genoeg.
Read More...
Stacks Image 3301

District Kampioenschap senioren

Daar zijn we weer. Jim heeft na een zeer intensief half jaar heerlijk en verdiend vakantie gevierd. Toen hij onlangs weer ging trainen bij z’n club (hij traint overigens met veelal oudere judoka’s) deelde zijn sensei HenkJan aan het eind van de les deelnameformulieren uit voor de District Kampioenschappen voor senioren. Jim had weer veel zin in judo, en aangezien dit DK voor senioren het eerste toernooi na de vakantie was besloot hij gewoon een deelnameformulier aan te pakken en in te schrijven. Voor de goede orde: Jim (16) zit nu nog in de klasse onder 17 jaar, gaat volgend jaar naar de klasse tot 20 jaar (junioren) en wellicht in 2016 pas naar de senioren.
Read More...
Stacks Image 3281

Mitesco's judoblog

Mitesco, een judoka met een boodschap, heeft een interessant judoblog waarin het judo (in de meest traditionele vorm) van alle kanten wordt belicht. Vandaag werd Jim hierin genoemd (en geroemd). Klik hier om naar dit blog te gaan.
Read More...
Stacks Image 3261

EK -17 in Bar, Montenegro

Na een lange weg, die begon in januari op het Dutch Open, heeft Jim het hoogst haalbare doel van dit jaar (voor een Nederlandse judoka tot 17 jaar) bereikt: deelname aan de Europese Kampioenschappen tot 17 jaar in Bar, Montenegro.
Read More...
Stacks Image 6737

Het Kanaal

Leuk interview in de lokale krant.
Read More...
 Pagina 1 / 3  >>