Stacks Image 7070

Bundesliga (kampftag 7)

Op naar Holle vandaag voor de op één na laatste wedstrijddag van de Duitse Bundesliga. Jim's team 'Judo in Holle' staat nog steeds tweede van Groep Noord (de beste twee van zowel Noord als Zuid gaan door naar de finale) maar ontmoet vandaag de gedoodverfde winnaar: het Hamburger Judo-Team. Jim is na z’n gescheurde buikspier zijn trainingen weliswaar langzaam aan het opbouwen maar heeft nog nul wedstrijdritme.

Op naar Holle vandaag voor de op één na laatste wedstrijddag van de Duitse Bundesliga. Z’n team Judo in Holle staat nog steeds tweede van Groep Noord (de beste twee van zowel Noord als Zuid gaan door naar de finale) maar ontmoeten vandaag de gedoodverfde winnaar: het Hamburger Judo-Team.

Hamburg heeft de titel al twee keer gewonnen en is met name zo sterk omdat ze middels een paar grote sponsors veel geld te besteden hebben, en dus zelfs wereldkampioenen in kunnen huren. Geen vergelijk dus met team Holle, dat weliswaar met hun beperkte middelen toch heel knap tweede staat.


Jim zou vandaag als tegenstander eigenlijk Frank de Wit of Dominic Ressel krijgen maar omdat volgende week het WK is hebben zij deze wedstrijddag laten schieten. Tegenstander werd Max Münsterberg. Ondanks dat Münsterberg vier jaar ouder is zijn ze qua resultaten op papier aan elkaar gewaagd. Zo stond de Duitser, net als Jim vijf keer op het podium van een European Cup Seniors.


Münsterberg staat te boek als een zeer lastige judoka om te werpen. Na een halve minuut komen ze beiden op de grond terecht en weet Jim de Duitser in een beenklem te krijgen die zit als een huis. Münsterberg kan geen kant meer op en heeft het zwaar, maar tikt echter niet af. Op het moment dat Jim hem om wil draaien naar z’n rug, om zo door te gaan in een houdgreep roept de scheidsrechter maté (break) en stopt hij de partij. Jim en team Holle schreeuwen het uit van verbazing maar de break is een feit.


Jim wil sankaku maken, maar scheidsrechter roept maté

Tot overmaat van ramp krijgt Jim ook nog een shido omdat hij te passief zou zijn, hetgeen alles behalve het geval is. Jim blijkt twee tegenstanders op de mat te hebben. Dan scoort de Duitser een punt met een beenworp (ko-uchi-gari) en komt met 1-0 voor te staan.

Jim maakt vervolgens een offerworp, maar precies in z’n inzet roept de scheidsrechter wederom maté… De beste man voelt de partij totaal niet aan.

Jim maakt tomoe-nage, maar scheidsrechter roept maté

Jim probeert vervolgens van alles maar weet telkens net niet tot een score te komen. Münsterberg gooit de partij op slot en wint hem ook, maar heeft zichtbaar veel last van die beenklem. Hij zal dan ook niet meer judoën. Jim trouwens ook niet want er mogen maximaal 4 ‘buitenlanders’ worden ingezet. Hij baalt van het verloop van de partij en kan er hopelijk nog iets van leren. Wat niet meewerkt is dat hij na z’n blessure nul wedstrijdritme heeft.

Als team verliezen ze met 5-9 maar staan nu nog steeds 1 punt boven de nummer drie. Als ze volgende week winnen (=twee punten) zijn ze door naar de finale, als ze gelijk spelen of verliezen zijn ze afhankelijk van het resultaat van UJKC Potsdam die derde staat.

Wat nog wel erg leuk en sportief was, is dat na afloop team Hamburg van alle dertien judoka’s van team Holle, Jim had uitgeroepen tot ‘Man of the match’. Een grote strandhanddoek viel hem ten deel :)

Aanvulling 22 september 2018 >
Jim heeft de laatste wedstrijddag van de Bundesliga laten schieten omdat hij zich op het NK van volgende week wil voorbereiden en de kans op een blessure laag wil houden. Holle moest vandaag tegen de nummer 7 van de groep en heeft als team met 12-2 gewonnen en plaatst zich zodoende voor de grote finale van de Duitse Bundesliga. De finale dag valt echter samen met het EK onder 23 jaar in Hongarije. Dus voor Jim wordt het 1 van de 2 ...
Back

MenuLogoWeblogHomeOrange

MenuLogoSponsor