Stacks Image 5085

Open Alkmaarse

Eindelijk weer. Na 19 (!) weken zonder judowedstrijden is het vandaag voor Jim dus weer begonnen. De reis van vandaag gaat naar het 20e Internationaal Open Alkmaars Judotoernooi. Gelijk een van de zwaardere toernooien van het jaar. In het noorden van het land zijn ze al een tijdje bezig, maar Jim zijn wedstrijdritme was dus nul. In Alkmaar aangekomen bleken er aardig wat toppers in Jim zijn poule te zitten. Een beetje mazzel met de loting zou dus wel leuk zijn.

Eerste partij tegen een onbekende judoka. Jim had er zin in, na 5 seconden zette hij een offerworp in en wierp de ander over zich heen. Hij landde op zijn rug en het was Ippon voor Jim. Dat ging makkelijk.

Tweede partij stond Dylan van Zanten van Delta Sport voor hem klaar. Een goede judoka uit Spijkenisse. Jim gaat weer als een speer van kiet en scoort al snel een wasa-ari. Hij beheerst de partij en scoort later nog twee yuko’s. Dylan kreeg nog een koka, omdat Jim volgens de scheidsrechter met zijn duim in Dylan’s mouw zat, maar dat mocht niet meer baten. Jim wint de partij.

Zo kwam hij in de halve finale terecht. Hij trof hier Frank de Wit (de Nederlands kampioen in de -42kg). Al snel duikt Frank onder Jim zijn oksel en wist hem te verrassen met een fantastische worp. Ippon voor Frank, pech voor Jim. Frank werd later kampioen in Alkmaar.

Jim kon nog derde worden en ontmoette vervolgens Jimmy van Meurs. Een hele sterke en stuk oudere judoka. Vrij snel belandden ze op de grond. Jim kreeg Jimmy heel mooi van zijn buik naar zijn rug gedraaid en was net bezig met het aanzetten van een beenklem, maar de scheidsrechter zei matte (?) en zo moest Jim ermee stoppen, helaas. Even later zette Jimmy een heupworp in waar Jim niet meer omheen kon stappen. De sterke Jimmy zette hem door en Jim belandde op zijn rug. Ippon voor Jimmy en wederom pech voor Jim. Jimmy werd uiteindelijk tweede (hij verloor de finale van Frank), en Jim kon naar huis. Wrang detail is dat deze Jimmy van Meurs in een eerdere partij een hansoku-make (een straf die lijdt tot disckwalificatie) kreeg, maar dat hij toch mocht doorgaan met het toernooi. Jim zijn vriend Ruben daarentegen, kreeg hier in Alkmaar dezelfde hansoku-make en mocht niet meer door judo-en (?).

Nou de kop was er weer af. Hier verliezen van de nummers 1 en 2 is natuurlijk geen schande, maar helemaal bevredigend was het nou ook weer niet. Over twee weken zijn er teamwedstrijden, maar eerst is het herfstvakantie. En Jim is er (net brugpieper geworden, en 5x in de week trainen) hard aan toe!

Back