Stacks Image 5125

Zuid-Hollandse voor Teams

Vandaag naar Den Haag voor de Zuid-Hollandse Judokampioenschappen voor Teams (-15 jaar). De weging leek spannend te gaan worden, maar vanochtend woog hij ruim een kilo lichter dan gisteren (?) en was dus geen probleem. We hadden een boterham met filet American, gekookt ei en mayonaise voor hem ingepakt (als troost voor na de weging) maar die boterham is gewoon voor de weging opgegeten en meegewogen.

Het toernooi bleek tevens een judo-scheidsrechtersexamen te zijn waardoor er non-stop beslissingen werden overruled door ‘echte’ scheidsrechters hetgeen nogal verwarrend was, maar ja.

Een team bestond uit 5 judoka’s (5 gewichtsklassen van -38kg t/m
-55kg). Jim werd gewogen in de -46 kilo, maar is ook 3 keer (voor het eerst) in de -50 kilo uitgekomen omdat dat coach Henk-Jan tactisch gezien beter leek. Er waren 7 teams uit Zuid Holland, die elkaar allemaal een keer tegen zouden krijgen. 6 Wedstrijden dus, en de beste wint.

Eerste wedstrijd tegen ‘Lu Gia Jen’ uit Den Haag. Jim moet gelijk flink aan de bak, maar weet te overtuigen en met een koka en een yuko te winnen. Rest van Slingerland gaat ook goed en er wordt met 4 - 1 gewonnen.

Tweede partij is tegen Sebastiaan Nagy van ‘Judo Gouweleeuw’ uit Delft. Jim moet hier om tactische redenen naar de -50kg doorschuiven. Hij pakt gelijk de binnenkant van Sebastiaan’s rechterbeen, zet hem vast en duwt hem op zijn rug. Ik vergeet steeds de naam van die worp, maar het was een ippon en wel binnen 6 seconden. Als team winnen ze met 3 tegen 2.

foto: Leo van der Vliet

Derde pot tegen de snelle Mike Lingen van ‘Den Edel’ uit Gouda. Jim wist (na een koka voor te hebben gestaan) ook Mike in ippon te krijgen (offerworp). Team Slingerland won met 4 tegen 1. Het ging nog steeds goed dus.

Vierde partij was tegen team II van ‘topjudo Mahorokan’ uit Maassluis. Jim trof hier Mike Dadgarporian (-50kg) die bekend staat als een zeer sterke judoka. Mike kwam echter in een sankaku houdgreep terecht van Jim (benen van Jim om het hoofd en een arm van Mike). Mike tikte niet af, maar Jim wist hem 25 seconden aan te houden en zo een ippon te scoren. Schitterend! Ze wonnen met 3 tegen 0. Nog 2 partijen te gaan.

Als vijfde troffen ze team I van ‘topjudo Mahorokan’ uit Maassluis (vooraf getipt als mogelijk winnaar). Jim trof wederom een -50kg judoka, maar ook deze kwam in een sankaku houdgreep van Jim terecht. Die ander hield het echter niet zo lang vol als Mike in de vorige partij en tikte af. Ippon voor Jim! Van de overige 4 Slingerland judoka’s wist ook vriend Ruben (die hier heel mooi en gedreven judo liet zien) te winnen. De rest speelde gelijk (ook een prestatie van formaat), en zo won Slingerland met 2 tegen 0.

Laatste partij (het goud was in zicht) ging tegen ‘Sportinstituut Goederaad’ uit Voorschoten. Jim had geen enkele moeite met zijn tegenstander en scoorde na 3 koka’s een hele mooie ippon middels een offerworp (hikomi-gaeshi). Ook zijn teamgenoten wisten alles te winnen en zo werd Slingerland de kampioen van Zuid Holland! (‘topjudo Mahorokan I’ werd tweede en ‘Den Edel’ derde)

Lekker veel partijen vandaag dus. Goed voor het wedstrijdritme dat Jim al aardig te pakken lijkt te hebben. En zes van de zes partijen winnen, waarvan vijf met ippon is natuurlijk niet niks.

Back