Stacks Image 5045

Talentenstage in Reuver

Gisteren en vandaag zat Jim in Reuver (Limburg), waar hij met de grootste judotalenten (-15 jaar) van Nederland een trainingsstage kreeg. De stage is door de Judobond Nederland georganiseerd en was toegankelijk voor alle judoka’s die zich voor het NK 2008 hadden geplaatst (zo’n 250).

Jim kon gelukkig met zijn vriend Ruben meerijden, want die ging ook. Zaterdagochtend begon hij met een leuke clinic van Claudia Zwiers (11-voudig kampioen van Nederland, 3de op WK van 2006 en 3de op Spelen van 1996).

Daarna kon hij zijn team (district Zuid Nederland) aanmoedigen in hun teamwedstrijd tegen de andere districten. Jim stond in eerste instantie reserve voor dit team, maar is uiteindelijk niet geselecteerd (er zitten helaas een paar oudere en meer ervaren judoka’s in zijn klasse). Ruben zat er wel bij en uiteindelijk wist team Zuid Nederland zelfs de beker te pakken.

Hierna kregen ze nog een gezamenlijke training en ‘s avonds was er een openlucht zwembad voor ze afgehuurd. Slapen deden ze met z’n allen in hun slaapzakkie op de judomat. De kussengevechten etc. waren echter niet van de lucht. Jim is ‘s nachts zelfs verkast naar de hal van een ander district omdat ie geen oog dicht kon doen.

foto: Ed de Bruyn

Volgende dag nog twee trainingen onder leiding van de bondscoaches junioren en talententrainers, en om 3 uur weer moe maar voldaan naar huis. Thuis gekomen eten en naar bed, en morgenavond gewoon weer naar Hoogvliet waar de wekelijkse training van talententrainer Gé van den Elshout op het programma staat. Morgen komt bondsarts Arnold Brons kinderen en ouders voorlichten over sport en medische zaken, zoals blessures en doping. Het gaat er allemaal al wel heel erg topsporterig aan toe de laatste tijd, maar zolang Jim ervan geniet is het natuurlijk alleen maar leuk.

foto: Ed de Bruyn

Back