Stacks Image 5065

Mahorokan Westland

Vandaag stond het laatste toernooi tot aan de grote vakantie op het programma, het 4e Mahorokan Westland Jeugdjudo Toernooi in ‘s Gravenzande. Ondanks een groot aantal onbekende judoka’s zaten er ook wel een paar toppers bij Jim op de mat, waaronder Mike van der Windt (zit bij Jim op de talententraining) en Kenneth Henneveld, de regerend Nederlands kampioen in -38 kg. Geen rotzooi dus.

Eerste partij trof Jim een onbekende jongen. Jim begon rustig, keek eerst wat de ander kon en belandde zo al bijna in een armklem. Oeps, Jim werd wakker en wist de partij vervolgens over te nemen (leermomentje). Hij scoorde eerst een yuko, later een wasa-ari en tot slot kwam de ander in een houdgreep waar ie niet meer uit kwam. Ippon voor Jim.

foto: Ed de Bruyn

Tweede parij tegen Tom van Ree (van Mahorokan Topjudo Instituut). Ook Tom kwam in een houdgreep terecht waar ie niet meer uit kon. Ippon voor Jim. Ging lekker dus.

Derde partij trof hij Ivo Vreeswijk van Judosportvereniging Kian Schi uit Den Haag. Binnen een minuut wist Jim hem in ippon te krijgen. Jim vertelde later dat hij niet precies wist hoe of wat hij zou gaan doen, maar hij had hem zo lekker vast dat toen hij de ander z’n been kon vastzetten, Ivo nog maar 1 kant op kon en dat was op z’n rug. Was echt een lekker gevoel, aldus Jim.

Allemaal leuk en aardig maar Kenneth (ook nog onverslagen) had intussen van Mike gewonnen, waardoor Jim en Kenneth beide in de finale terecht kwamen. Dit werd een zinderende, met veel inzetten over en weer. Allen echter zonder score. Totdat Jim een offerworp inzette en Kenneth over hem heen kon trekken. Jim kreeg hier een yuko voor, en wist deze totdat het pittenzakje op de mat werd gegooid (3 minuten verstreken) vol te houden. Jim werd dus eerste op Mahorokan! Een mooiere afsluiting van dit seizoen had niet gekund.

Back