Image

Medisana NK Judo

Vorig weekend was het NK in Almere. Het was leuk om met veel thuispubliek op de mat te staan, onder andere vrienden en familie waren aanwezig op de tribune.

Na een mooi snel punt in de eerste partij had ik een lastige pot in de volgende ronde. Ondanks dat veel dingen goed gingen, ik 2 straffen voor stond en nog niet in gevaar was geweest, maakte ik 20 seconden voor het einde van de partij een fout. Zonder goede voorbereiding zette ik een worp in die hij kon overnemen voor een half punt. Waarna er vervolgens te weinig tijd over was om dit halve punt nog terug te halen. Heel erg balen, want dit was niet nodig geweest. Een belangrijke les die, hoe vervelend die dan ook is, ik toch liever op een NK leer dan in het internationale circuit.

Omdat dit de halve finale was mocht ik nog wel om het brons gaan vechten, waar ik met veel moeite mezelf voor heb weten op te rapen. Toch heb ik deze partij met een goede focus gejudood, en weten te winnen.

Ondanks dat ik erg graag mijn titel had willen prolongeren ben ik toch blij dat ik de knop heb weten om te zetten, en nog met een bronzen medaille naar huis ben gegaan. Verder heb ik niet lang stil gestaan bij dit NK omdat alle voorbereidingen verder gingen voor de Grand Slam in Parijs komend weekend. Waar ik enorm veel zin in heb.
Image
Image
Back