Image

Grand Prix Zagreb

Vorig weekend heb ik maar liefst vijf potten gedraaid op de Grand Prix in Zagreb, waar ik helaas mijn laatste partij verloor om brons. Toch kijk ik erg tevreden terug naar dit toernooi, en heb ik flink wat punten erbij op de wereldranglijst.

De eerste ronde begon gelijk zwaar tegen een van de gerankte judoka’s. Ik hield me de hele wedstrijd goed aan mijn plan, wat leidde tot een mooi punt in de golden score.

De volgende ronde stond ik tegenover de Duitser Tim Gramkow, waar ik voorheen ook wel van heb verloren. Ondanks dat we enorm aan elkaar gewaagd waren wist ik vrij snel de partij te beslissen met een wurging.

De kwart-finale stond ik tegenover een Spanjaard. Mijn focus was goed, en het plan wat we van te voren hadden besproken bleek effectief te zijn. Zonder in gevaar te komen wist ik twee keer te scoren en door te gaan naar de halve finale.

In de halve-finale moest ik het opnemen tegen de nummer 1 van de wereldranglijst. Ik hoopte een mooie pot te draaien tegen deze jongen. Helaas moest ik snel aftikken voor een goeie armklem, erg jammer.

Om brons wilde ik natuurlijk enorm graag winnen. Ik zette veel druk op mezelf en stond erg gespannen te judoën. Waardoor ik mijn aanvallen probeerde te forceren, in plaats van op het juiste moment te wachten. Een harde, maar waardevolle les voor de volgende keer.

Toch heb ik weer kunnen laten zien dat ik enorm vooruit ga. Door mijn prestatie van afgelopen weekend ben ik geselecteerd voor de Grand Slam in Parijs op 17 oktober 💪 Maar eerst dit weekend nog het NK in Almere!
Image
Filmpje van het winnende punt van de eerste partij
Back