Image

Senior European Cup Orenburg

Goud op de European Cup in Orenburg 🥇

Het was al weer even geleden dat ik een toernooi had gedraaid, dus ik had enorm veel zin om afgelopen weekend te knallen in Rusland. Ik hoopte dat ik hier kon laten zien welke stappen ik de laatste tijd heb gemaakt, en dat is gelukt. Iedere partij begon ik scherp, met een goed plan en met enorm veel zin om de mat op te gaan.

Na een vrijloot in de eerste ronde begon ik mijn toernooi in de tweede ronde tegen een Italiaan. Al na 7 seconden wist ik de partij te winnen met een veeg.

Hierdoor ging ik met erg goed gevoel door naar de derde ronde, waar ik het tegen een Rus moest opnemen. Al vrij snel moest de Rus aftikken door een verwurging.

In de halve finale stond ik tegenover de Moldavische judoka Gotonoaga. Een jongen met mooie resultaten waar ik voorheen wel eens van verloren heb, maar ook deze partij wist ik wederom vrij snel en overtuigend met een verwurging te winnen.

Bizar genoeg verliep de finale niet heel anders. Weer met een goed plan, en veel vertrouwen ging ik de finale in. Zonder ook maar enigszins in gevaar te komen wist ik ook de finale te beslissen op ippon. Een heerlijk gevoel.

Ondanks dat ik weet dat ik grote stappen heb gemaakt wat betreft mijn pakking en tactiek was het toch wel heel erg fijn dat dit beloond werd met een gouden plak. Ik heb de hele dag genoten en ik kan ook nog wel even na genieten. Ik kijk heel erg uit naar de volgende toernooien die eraan komen, waaronder de Grand Prix in Zagreb eind september.
Image
Finale
Highlights
Image
Met coach Matthew Purssey
Artikel op website van de Europese Judobond. Klik erop om het te openen.
Back