Image

Bundesliga

Afgelopen weekend een geweldig eerste toernooi gedraaid, het eerste toernooi na een lange tijd. Waar er normaal in de Bundesliga zo’n zeven voorrondes worden gedraaid, werden deze rondes afgelopen weekend allemaal samengevoegd in één groot toernooi. De Bundesliga finale.

Ik maak deel uit van een geweldig team (SUA Witten) waar de sfeer er altijd goed in zit. Iedereen was er klaar voor. Elke ronde worden er 7 judoka’s opgesteld, waarvan de regel is dat er maximaal 2 niet-Duitse judoka’s opgesteld worden per ronde. Locatie was Senftenberg (nabij de Poolse grens).

Het was heerlijk om eindelijk weer de wedstrijdspanning en adrenaline te voelen. Afgelopen tijd heb ik flinke stappen gemaakt in mijn judo, en nu was het moment daar om te kijken hoe dit zich zou uiten tijdens een toernooi.
Image
Deze dag hebben wij maar liefst 8 rondes gevochten. Alle 8 partijen werd ik opgesteld. Ik bleef kalm en won mijn eerste 4 partijen zeer overtuigend zonder in gevaar te komen.

De 5e partij stond ik tegenover Saeid Mollaei, de Iraanse wereldkampioen van 2018. Ik begon erg sterk en stuurde hem gelijk door, goed voor wazari (half punt). Even later wist hij met een mooie worp de partij te winnen. Jammer, maar het voelde zeker niet onmogelijk om de partij te winnen.

De 6e ronde wist ik weer overtuigend te winnen. Met het team wonnen wij deze ronde ook waardoor wij ons plaatsten voor een plek in de halve finale.

De halve finale was tegen hetzelfde team, waar wij in ronde 5 tegen stonden. Ik mocht het dus nog een keer opnemen tegen Saeid Mollaei. Ik begon scherp en had goed vast. Toen hij na nog geen 30 seconden een actie inzette, nam ik hem keihard over en scoorde een vol punt. Een geweldig gevoel om zo’n jongen vol op zijn rug te gooien. Ook was dit een zeer belangrijk punt voor het team. Wij wonnen deze ronde met 4-3 en plaatsen ons zo voor een plek in de finale.

In de finale werd ik opgesteld tot 90kg ipv tot 81kg omdat onze -90kg judoka geblesseerd was geraakt in de halve finale. Deze partij verloor ik helaas. Ook als team verloren wij deze finale, maar dat was niet te merken aan de sfeer binnen het team. Het was boven ieder zijn verwachting dat wij ons plaatsten voor de finale. Deze geweldige dag hebben wij dus als team mooi kunnen afsluiten met een tweede plaats.

Ook was dit een goede voorbereiding voor de Grand Slam in Budapest die tot nog toe door gaat. Volgende week vlieg ik naar Hongarije en op zaterdag 24 oktober zal mijn wedstrijddag plaatsvinden. Enorm veel zin in!