Stacks Image 5452

Heide judo toernooi in Ede

Na 3 dagen op schoolkamp te zijn geweest kwam Jim vrijdag terug. Schor en met heeel veeel slaap. Gelukkig kon ie zaterdagochtend uitslapen, want we hoefden pas om kwart over 6 op, om op tijd te zijn voor de weging in Ede. Een aanslag dus, maar zonder al te veel keus.

Het toernooi was internationaal (Duitsers, Denen en Engelsen) en de poules waren groot. Jim had zichzelf bij elkaar geraapt en zijn eerste partij begon. Het ging best goed en hij wist uiteindelijk met een mooie binnenwaartse beenworp te winnen (Ko-Uchi-Maki-Komi), zie onder.

We hoopten dat ie snel weer kon want dan zou ie wel wakker blijven, maar zijn 2e partij liet meer dan een uur op zich wachten. Er was namelijk een judoka vreselijk over zijn nek gegaan (op de mat). De jongen was nog niet aan judo toegekomen, en in plaats van zijn tegenstanders met een bye te laten winnen, gingen ze de poules opnieuw indelen. Jim was intussen weer helemaal ingekakt.

De 2e partij moest hij tegen een zeer bekwame judoka (Thomas ten Heuvel van J.V. Duurstede). Jim was duidelijk niet fit, en het bleef lang zonder score. Maar net voor het eind wist hij met een heupworp toch nog een wasa-ari af te dwingen en zo de partij te winnen.

Bij de 3e pot was ie weer wakker en had ie weinig moeite met zijn tegenstander, en ook de 4e ging mooi op zijn rug.

En zo bereikte hij de finale (en weer tegen Thomas). Alle Slingerland judoka’s en coaches waren klaar en stonden erbij. En alle prijzen (op Jim's mat na) waren al uitgereikt. Genoeg aandacht dus. Het beloofde een spannende pot te worden, maar na 35 seconden liep Thomas op een Uchi Mata van Jim (foto bovenaan bericht) en was het Ippon en klaar. Eerste dus, en zeker gezien de omstandigheden een hele knappe.

Back