Image

Grand Slam Budapest

Afgelopen weekend heb ik op de Grand Slam van Budapest niet kunnen laten zien waar ik voor kwam. Mijn voorbereiding was goed en ik had er enorm veel zin in.

De eerste ronde stond ik tegen de Portugees Anri Egutidze (World ranking 18). Ik begon erg goed en domineerde met mijn pakking. Halverwege de partij zette hij een worp in waar ik dacht van weg te draaien. Ik landde net genoeg op mijn zij om toch een punt tegen te krijgen. Nog geen minuut later draaide ik weg uit dezelfde worp, dit keer volledig op mijn buik. Mijn arm was echter gestrekt langs mijn hoofd, waardoor hij weer een punt toegewezen kreeg. Tot verbazing van velen, waaronder ik zelf. Heel zuur maar zo verloor ik de partij.

Verder dit toernooi werd duidelijk dat ze bij alle wedstrijden heel snel punten toekenden, iets om zeker rekening mee te houden in de toekomst.

De snelle uitschakeling reflecteerde zeker niet met wat voor gevoel ik op de mat stond. In het begin van deze partij heb ik zeker kunnen laten zien dat ik flinke stappen heb gemaakt op het gebied van tactiek en pakking.

Dit gevoel ga ik dan ook proberen vast te houden, samen met het gevoel dat ik had na de Bundesliga. We blijven leren en volgende keer nieuwe ronde nieuwe kansen.
Image
Image
Image
Stukje in het AD van dinsdag 27 oktober
Back