Image

Belgian Adidas Open, Visé

Heerlijk begin van het seizoen met een 3e plek in Visé 🥉

Ongeveer 4 maanden na mijn schouder blessure was dit het eerste toernooi op het programma van 2020. Met 61 deelnemers tot 81kg was het aardig vol bezet.

De eerste partij mocht ik gelijk aan de bak tegen de Zwitser Michael Kistler, waar ik 1x van heb gewonnen en 1x van heb verloren. Het ging erg gelijk op tot dat ik met een veeg hem vol op z’n rug gooide. Spanning eraf en door.

De tweede en derde ronde (een Italiaan en een Canadees) wist ik zonder in gevaar te komen overtuigend te winnen. Ik zat er lekker in en stond nu in de kwart finale.

De vierde partij stond ik tegenover een andere Canadees (Francois Gauthier-Drapeau). Een bizar spannende pot. We scoorde allebei een punt en gingen de golden score in. Na 2 minuten in de golden score te hebben gejudood scoorde ik een vol punt en mocht ik me klaar gaan maken voor de halve finale.

De halve finale verloor ik helaas snel van een Fransman (Tizie Gnamien). Ik probeerde een techniek waar ik pas kort mee aan de gang ben gegaan en dit werd gelijk afgestraft. Leermoment voor de volgende keer en knop omzetten voor het gevecht om brons.

Het gevecht om brons was tegen de Nederlander Mark van Dijk waar ik vaak mee train. Een lastige pot waar ik mijn rust bewaarde en wachtte op het goede moment. Hier had ik voorheen best wel wat moeite mee. In de laatste minuut wist ik hem over te nemen en hiermee het brons binnen te slepen.

Heel fijn om zo het seizoen te beginnen. Wetende dat ik weer volledig kan vertrouwen op mijn schouder. Daarnaast heb ik het gevoel dat ik zeker stappen aan het maken ben. Erg veel zin om over twee weken weer aan de bak te mogen tijdens de European Open in Oberwart 💪🏼
Filmpje met Highlights
Image
Winnende punt tegen Gauthier-Drapeau
Image
Uitgeput na Golden Score
Image
Met coach Matthew Purssey
Image
Besland (FRA), Gnamien (FRA), Heijman (NL) en Wittwer (SUI)
Back