Stacks Image 7424

European Open Cluj-Napoca

Brons op de European Open in Cluj-Napoca, Roemenië 🥉

Na een vrijloot stond ik in de tweede ronde tegen de Oekraïner Artem Kharchenko. De hele pot wist ik hem te domineren maar de score kwam maar niet... pas na 7,5 minuut wist ik met een ouderwetse veeg een vol punt te scoren.

De derde ronde was tegen de Italiaan Massimiliano Carollo. Hier hield ik mij goed aan m'n plan en wist ik zonder in gevaar te komen twee keer te scoren met wazari.

In de kwartfinale stond ik tegenover de Brit Stuart McWatt. Dit ging lang gelijk op, totdat McWatt een gekke slingerworp maakte en op een voorsprong kwam. Door een veeg wist ik een punt te scoren en het weer naar een gelijk spel te trekken. In de laatste 30 seconden zette McWatt een mooie beenworp in waardoor ik de kwartfinale verloor.

Vervolgens ging ik me voorbereiden op de herkansingsronde. Mijn tegenstander (Filip Stancel) was echter de ronde ervoor geblesseerd geraakt waardoor hij niet meer kon judoën, oftewel ik was door naar het finale blok waar ik om brons zou moeten vechten. Hier zou ik het tegen de verliezer van de halve finale opnemen. Deze (Miguel Alves) was echter ook geblesseerd geraakt en mocht van de dokter niet de mat op... Heel bizar en nog nooit mee gemaakt. Ik kon dus direct mijn bronzen plak ophalen.

Ondanks dat deze afloop wel wat afdoet van het voldoenende gevoel van deze medaille kijk ik wel terug op een goed en leerzaam toernooi. 💪🏼💪🏼💪🏼
Ippon tegen Kharchenko, met commentaar :)
Back

MenuLogoWeblogHomeOrange

MenuLogoSponsor