Stacks Image 7221
Ippon tegen Doukkali, foto: Sabau Gabriela ©

Grand Prix Marrakech

Goeie potten gedraaid afgelopen weekend tijdens de Grand Prix in Marrakech! Mijn eerste partij was tegen de Fransman Arman Khalatian. Zonder risico te nemen wist ik hem tot twee keer toe op z'n zij te gooien en de partij te winnen.

Tweede ronde stond ik tegenover de Marokkaanse Doukkali. Ondanks zijn zelfvertrouwen-boost door het thuispubliek wist ik hem na 2 minuten een vol punt te geven.
Partij tegen Doukkali.
In de derde ronde trof ik Ivaylo Ivanov (nummer 12 op de wereldranking). Het ging gelijk op totdat ik een offerworp in probeerde te zetten net op het moment dat hij mijn been wilde weghaken. Een beetje ongelukkig kwam ik hierdoor een wazari achter te staan. Even later gebeurde precies het omgekeerde, maar waar ik alleen zacht op mijn zij terecht kwam viel hij hard op zijn rug. Een vol punt (ippon) had ik zeker geloofd. De jury keek dit niet terug en het werd een wazari (half punt). Het stond nu gelijk. Op dat moment had ik niks aan mijn judo moeten veranderen. Ik ging te voorzichtig judoën waardoor hij mij vervolgens net op mijn zij wist om te rollen. Omdat dit één ronde voor kwartfinale was had ik geen herkansing en was het toernooi klaar. Ivanov schreef later deze dag het toernooi op zijn naam.

Ondanks dat ik natuurlijk voor meer ben gekomen heb ik zeker stappen gemaakt. Een ervaring rijker en dat nemen we weer mee naar de volgende toernooien.
Ippon? tegen Ivanov.
Back

MenuLogoWeblogHomeOrange

MenuLogoSponsor