Stacks Image 7048

Papendal

Precies twee jaar na de veelbesproken centralisatie van het Nederlandse topjudo op Papendal, sluit Jim zich hierbij aan. Eerder had hij vanwege z’n studie bedankt voor de eer, maar na het halen van zijn bachelor lijkt dit nu een logische volgende stap.

Hij is vier maal Nederlands kampioen en staat weliswaar nummer 1 op de Europese ranglijst voor senioren, maar op de wereldranglijst komt hij nog niet voor. Simpelweg omdat je de toernooien die hieraan verbonden zijn (o.a. Grand Prixs en Grand Slams) niet krijgt als je niet deelneemt aan het fulltime NTC programma.

Lang verhaal kort: omdat Jim het gevoel heeft dat hij nog niet klaar is met judo en dat judo nog niet klaar is met hem, huurt hij vanaf 1 september een kamer op Papendal (Arnhem) en is hij nu fulltime TeamNL. Hij verheugt zich erop om samen met een groot team van professionals meer aandacht aan z’n judo te gaan besteden.

Zoals altijd, kijkt Jim niet te ver vooruit en bepaalt hij z’n doelen per jaar. Doel van dit jaar is nog steeds om in november deel te nemen aan het EK onder 23 jaar in Hongarije (er gaat slechts 1 judoka per gewichtsklasse). Daarna liggen, en nu dus echt, alle opties open …

Bovenstaande beslissing klinkt misschien wat kil en berekenend, maar is niet over een nacht ijs genomen. Uit huis gaan (van boord gaan in zijn geval) is wellicht niet zo spannend, maar verder weg van z’n vriendin Julie is natuurlijk wel een ding. De beslissing is weloverwogen genomen, maar zal niet altijd even gemakkelijk zijn. In de uren dat hij niet hoeft te trainen, blijft Jim topsport en studie combineren met een over vier jaar uitgesmeerde Master of Science Strategic Product Design.

De afgelopen acht weken heeft Jim trouwens niet kunnen judoën vanwege een gescheurde buikspier, opgelopen tijdens de European Cup Saarbrücken. Z'n surf vakantie in Zuid Frankrijk viel hierdoor gedeeltelijk in het water. Hij heeft helaas slechts een uurtje kunnen surfen, maar dat uurtje leverde dan weer wel een mooie foto op.

Back