Stacks Image 5225

Bundesliga (kampftag 3)

De derde wedstrijddag van de Bundesliga is een thuiswedstrijd (in Holle) tegen Universitäts- Judo- und Kampfsportclub Potsdam, kortweg UJKC Potsdam.
14 partijen vandaag waarbij je maximaal 4 buitenlandse judoka’s mag inzetten. Bij de 7 partijen (en gewichtsklassen) vóór de pauze had team Holle Jim aan de kant gehouden. Hun eigen judoka nam het in de klasse tot 81 kilo op tegen de Duitser Janosch Hunfeld en verloor.

Na de pauze was Jim aan de beurt. Zijn tegenstander werd echter niet die Janosch Hunfeld van voor de pauze. Voor Jim hadden ze (waarschijnlijk voor veel geld) de wereldtopper Ivaylo Ivanov ingevlogen.

Ik zou hier de hele partij kunnen gaan beschrijven, maar uiteindelijk komt het erop neer dat Ivanov vandaag de betere judoka was. Tot twee keer toe wist hij Jim namelijk te verrassen. Eenmaal door een offerworp en eenmaal door een lage schouderworp waardoor de winst naar de Bulgaar ging.
Image
Ivanov (links) wordt als winnaar aangewezen
Tuurlijk had de munt ook andersom kunnen vallen, maar om van zo’n wereldtopper te winnen zal je toch beter voorbereid moeten zijn. Je zal samen met je coach een plan moeten maken en hier gaande de partij aan vast moeten houden of juist tijdig vanaf moeten wijken. Er was vandaag geen plan en van een coach met eenduidige aanwijzingen was ook geen sprake. Een volledig team dat in het Duits goedbedoeld tegen je staat te gillen, helpt hier niet aan mee.

Misschien is de tijd rijp voor een volgende stap ...

Jim is momenteel aan het afstuderen en zal als alles goed gaat in september uiteindelijk toch fulltime deel uit gaan maken van TeamNL en dus verhuizen naar Papendal. Dit om in ieder geval te proberen bovenstaande stap richting wereldtop te gaan maken. Als over dit Papendal verhaal (hetgeen nog erg vers is) meer bekend is, zal ik hier later meer over vertellen …

PS Team Judo in Holle won uiteindelijk (voor het eerst van Potsdam!) met 8 tegen 6.
Back