Stacks Image 4287

John Vonk Judotoernooi Vianen

Vandaag het laatste toernooi van dit jaar. Dit was dus Jim zijn eerste jaar (van de 3) in de klasse tot 15 jaar. Vorig jaar rond deze tijd schreef ik hier dat het dit jaar meer om de ervaring zou gaan dan om de prijzen, maar niets bleek minder waar. Hij kan terugkijken op een heel mooi jaar.

Wekkertje op 6 uur en vervolgens op naar Vianen voor het John Vonk Toernooi. Jim was hier nog nooit geweest, maar volgens horen zeggen was het een leuk toernooitje om het jaar mee af te sluiten. Hij mocht hier met 47 kg op de schaal zelfs nog in de klasse tot 46 kilo, maar wilde zelf in de min 50 tot grote verbazing van de weger.

Jim wist al dat er vanwege tijdgebrek geen kruisfinales zouden komen met andere poules en dat hij vandaag slechts 3 partijen zou hoeven te judo-en. Eerste partij trof hij Bram Lichtenberg van Budo Sport Arnhem. Bram zette een heupworp in, maar Jim wist deze mooi over te nemen, stuurde Bram door en kreeg een yuko. Verder was het een leuke pot om te zien, maar Bram moest in Jim zijn meerdere erkennen. Winst dus voor Jim.

Jim (links) stuurt Bram door

Tweede partij duurde precies 10 seconden. Jim zette een offerworp in, trok de ander over hem heen en scoorde een ippon.

Jim rechts

Derde partij duurde vreemd genoeg ook precies 10 seconden. Jim probeerde er, middels een een tik met zijn voeten tegen de benen van de ander, achter te komen hoe stevig die stond maar dat bleek niet erg stevig. Hij veegde hem direct onderuit en scoorde ook hier een ippon mee.

Zo wist hij dus al heel snel eerste te worden in Vianen. Een mooie afsluiting van een succesvol jaar. Alle lezers vast hele fijne feestdagen gewenst en graag tot volgend jaar!

Back