Stacks Image 5778

Open Almeerse

Vandaag (1 april) naar Almere-stad voor de Open Almeerse. Als ze vooraf hadden verteld dat de judoka's al trekkend en duwend een klein uur in een drukke rij zouden moeten wachten, alvorens ze de wedstrijdhal in zouden mogen, zou je denken dat het hier een 1 april grap betreft. Helaas was niets minder waar. Jim kwam duidelijk aangeslagen de wedstrijdhal in, en klaagde over duizeligheid. Kortom een slecht begin.

De poules waren vervolgens zo ingedeeld dat je met al je clubgenoten op dezelfde mat zat. Raar verhaal, 100km rijden om weer tegen je eigen maatjes te judo-en. De eerste wedstrijd won Jim vanaf de bank met een Bye (oftwel omdat zijn tegenstander niet op was komen dagen). Tweede wedstrijd was tegen Michael Schoustra, een zeer sterke tegenstander en eveneens van Sportschool Slingerland. Ze waren aan elkaar gewaagd, maar Jim wist met een koka (kleinst mogelijke score) verschil te winnen. Derde partij won Jim op Ippon door een houdgreep die hij 25 seconden wist vast te houden. Hij voelde zich nog steeds niet lekker, maar wist zich er nog aardig doorheen te slaan.

Vierde partij werd een memorabele. Jim scoort duidelijk een Yuko (later op video ook nog teruggekeken), maar krijgt helemaal niets. Sterker nog, hij kreeg net voor het einde van de partij een shido (straf) waardoor hij met een koka verschil verloor. Hij kreeg de shido omdat hij al judo-end achteruit de mat afliep. Gewoonte is dat als dit gebeurt je eerst een waarschuwing krijgt, en bij herhaling pas een shido. Jim was echter niet eerst gewaarschuwd en kreeg meteen de straf. Later toen Jim na de wedstrijd verhaal ging halen bij deze scheidsrechter werd het verhaal helemaal bizar. Jim kreeg te horen dat ie nog van geluk mocht spreken. De collega scheidsrechter had namelijk tegen deze scheidsrechter gezegd dat hij Jim in plaats van een shido voor van de mat aflopen, een hansokumake (diskwalificatie) had moeten geven, omdat hij een harai goshi (heupworp) zou hebben ingezet met zijn hoofd naar de mat. Jim was duidelijk aangedaan door dit verhaal, en was weer een levensles wijzer. Waar judo al niet goed voor is.

Vijfde partij trof Jim Michael weer. JIm had duidelijk kracht kunnen putten uit de vorige scheidsrechtersbeslissing en was weer ouderwets fel. Hij won met een ippon door een mooie voetveeg, waarmee ze zich wel allebei blesseerden. Opgelapt begon Jim aan zijn 6e partij. Er werd niet gescoord, en het kwam aan op scheidrechtersbeslissing. De scheids gaf de partij aan JIm die duidelijk meer in de aanval was geweest (pfff). De zevende en laatste pot ging om plaats 3 en 4. Jim wist de ander in een houdgreep te krijgen, die hij van zijn lang zal ze leven niet meer van plan was om los te laten. Hij won dan ook met ippon en wist zo, na een bewogen dag toch nog derde te worden in Almere.

mooie prijs

Back

MenuLogoWeblogHomeOrange

MenuLogoSponsor